|
Dotacja PUP Radom |
Dotacja PUP Radom
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Czy korzystał ktoś z dofinansowania w Powiatowym Urzędzie Pracy w Radomiu?? Chodzi mi o toczy mogę dofinansowanie przeznaczyć na używane maszyny? W regulaminie jest napisane ze wyłącznie na nowe nieużywane, lec\z spotkałem się z wypowiedzią na forum,że poodpowiednim uzasadnieniu powinenem otrzymać dotację dlatego chciłbym usłyszećwasze opinie.
miałem realizacje już dla dwóćh klientów w PUP Radom, skupiliśmy się na kupnie nowych narzędzi, natomiast najlepszym rozwiazaniem jest sformuowanie oficjalnego zapytania w formie pisemnej do dyrektora danego UP z zapytaniem.
dość często korzystam z oficjalnych właśnie pism do UP - przynosi skutek - i najlepiej jest zrobić to bezpośrednio przed złożeniem danego wniosku - każdy UP ma wewnętrzne regulaminy inaczej podchodząc do wielu spraw, a posiadanie opinii z pieczatka PUP jest bezcenne w przypadku zgody na taki zakup :)
A jeśli po napisaniu takowego pisma uzyskam pozytywną odpowiedź to kupując maszynę od prywatnej osoby bądź osobiście sprowadzając to jaki dokument zakupu mam przedstawić w PUP przy rozliczaniu, wiem, że w takim przypadku na pewno muszę mieć wycenę rzeczoznawcy. Jak w ogóle napisać takie pismo? Z postu wynika, że udzielacie pomocy w otrzymaniu dofinansowania.Na jakiej zasadzie to wygląda i jakie koszty są z tym wiązane?
Nie wiem jak to jest dokladnie w Radomiu ale u mnie, w Chelmie, zakup uzywanych maszyn jest troche klopotliwy, chociaz mozliwy.
Nalezy miec wycene rzeczoznawcy (co jak wiadomo kosztuje) i dodatkowo jesli kwota z wyceny przekroczy chyba 3000zl (co do kwoty nie jestem pewien) to trzeba udowodnic ze w ciagu 8 lat poprzedni wlasciciele nie zakupili maszyny ze srodkow z UP. Tak sytuacja przedstawia sie w Chelmie, nie wiem jak jest w Radomiu. Najlepiej isc do urzedu i tam zasiegnac informacji.
zazwyczaj tego typu sytuację rozwiązuje się poprzez pismo, iż dane narzędzie / urządzenie nie zostało zakupione z dotacji ue i tyle... w UP wystarcza :) bodek278 w porównaiu do wielu osób z tego forum - nie piszę w treści postów, iż zajmuje się tym i tym, nie ukrywam również faktu, iż mam wielu klientów bezpośrednio trafiających do mnie z tego forum, po więcej informacji zapraszam na PW wiele osób zapomina o tym, iż to jest forum a nie tablica ogłoszeń
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacja PUP Radom": - RADOM - handel na allegro - Radom - poprowadzę oddział / filie - Szukamy Nowych Możliwości! Radom - NZOZ O PROFILU REHABILITACJA. RADOM. sprzedam - Sprzedam Zakład Pracy Chronionej (Mazowieckie, Radom)
• Strona 1 z 1
|
|