|
Dotacja- samochód , a prawo jazdy dopiero w trakcie |
Dotacja- samochód , a prawo jazdy dopiero w trakcie
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
witam serdecznie wszystkich forumowiczów - mam małe pytanko, planowalam sobie ostatnio ze za 50% dotacji kupie sobie samochodzik, tylko ze jest maly problem , bo wszyscy mowia mi co innego ;/ jedni ze nie ma opcji zebym mogla dosatc kaske bez prawka, inni ze da sie to sprytnie ominac np. zatrudniajac kogos na umowe zlecenie... czy jest ktos , kto mi pomoże? czy to osoba zatrudniona na umowe zlecenia moze byc rencista? ( ponosilabym mniejsze oplaty ze wzgledu na to ze nie mosialabym placic za niego zus-u ) błagam- pomocy:)
Wątpię że ktoś będzie sprawdzał czy posiadasz prawo jazdy, up dostaje pieniądze od unii rozdaje je w zależności od upodobań a jedyny warunek to taki czy sprzęt ma coś wspólnego z interesem który chciał byś mieć. Po za tym up nie chętnie finansuje zakup pojazdów, z tego co wiem to w moim regionie up przeznaczyć może 30 % całej kwoty jaką się dostaje ( jeżeli dostajesz 10 tys to 3 tys na samochód ), po za tym "słyszałem" że były przypadki kiedy odrzucano samochód i dawano dotacje na resztę przedmiotów/produktów, czyli wychodzili na tym nie ciekawie.
Lepiej już kupić samemu samochód zarejestrować na siebie i po problemie.
Dokładnie, Toktot ma rację. Samochód weź na siebie, nikt nie będzie sprawdzał czy masz czy nie prawo jazdy. Urzędy z góry zakładają że masz. Co do kwoty dotacji to również zgadzam się z przedmówcą, lepiej daj niższą kwotę na samochód a wyższą na inne, potrzebne na prowadzenie działalności gospodarczej rzeczy. Masz wtedy większe szanse na otrzymanie tych pieniędzy.
Na pewno powinnaś się zapoznać z regulaminem, inaczej możesz popełnić błąd w przygotowaniu wniosku który będzie później podstawą jego odrzucenia. Ardeum.pl - Agencja Marketingowa
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|