|
Dotacja-Szkółka krzewów ozdobnych |
Dotacja-Szkółka krzewów ozdobnych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Jestem zainteresowany założeniem własnej działalności, a mianowicie szkółki krzewów ozdobnych. Już się zorientowałem CO I JAK, nie jest to może super szybki i bardzo dochodowy biznes, ale przy dłuższym okresie oczekiwania i dobrej strategii wszystko powinno wypalić na PLUS. Moje pytanie dla zorientowanych w dotacjach , jak założyć taką firmę( jako przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe?), aby otrzymać dotacje na założenie takowej Szkółki z UP i ewentualnie na co bym mógł przeznaczyć te środki. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Poczytaj i pomyśl.
Panie Wojtku, dużo poczytałem i nie ma za dużo informacji na ten temat, jeżeli można prosić podpowie mi Pan, z góry dziękuję.
Skoro sam nie wiesz na co chcesz przeznaczyć środki, to podstawowe pytanie brzmi: po co ci dotacja - jeśli nie wiesz co z nią zrobić?
Żle się zrozumieliśmy, dotacja jest mi potrzebna i wiem na co miałbym ją wydać, tylko że są pewne rzeczy których zakupić nie można(np. teren pod uprawe). Ten temat mam już załatwiony i już się wszystkiego dowiedziałem. Jeszcze tylko jedno pytanie, mianowicie aby dostać dotacje z UP, pierwszy warunek to być osobą bezrobotną, a jeżeli jestem zatrudniony na umowę o prace mogę starać się o jakąś inną dotacje?. Bo jeżeli nie, to będę zmuszony się zwolnić.
A ja ciągle swoje - do znudzenia: poczytaj. Szczególnie o 6.2 PO KL.
Już wszystko wiem, nie ma szans na dostanie dotacji z UP na takową działalność(uprawa, rozmnażanie drzewek ozdobnych) ponieważ ta DG podchodzi pod rolnictwo, a to właśnie wyklucza dostanie dotacji!!! Jedynie sama sprzedaż drzewek wchodzi w gre. Ktoś się orientuje jak jest z dotacją 6.2 PO KL w tym lub podobnym temacie, jest jakaś szansa na pomoc w założeniu takowej szkółki? Z góry dziękuję za pomoc.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacja-Szkółka krzewów ozdobnych": - Szkółka krzewów ozdobnych - Sprzedaz krzewow ozdobnych - Dotacja na rozwój szkółki krzewów ozdobnych - Poszukuje odbiorcow drzewek i krzewow owocowych i ozdobnych - Produkcja lamp ozdobnych
• Strona 1 z 1
|
|