|
Dotacja z Programu SPO-ROL na rozpoczęcie hodowli szynszyli |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Dowiedziałem sie że można skorzystać z programu SPO-ROL na rozpoczecie hodowli szynszyli, czy mozna dostac z tego programu dotacje na zakup stada podstawowego , klatek itp. Prosze o podpowiedź jak sie do tego zabrać i jakie należy spełnić warunki ( jaki wkład własny ),zabezpieczenie itp. i kiedy należy skladać wnioski i gdzie ?
Nabory już zakończone. Trzeba czekać na nowe z nowych funduszy na lata 2007-2013.
Gdzie mozna dowiedziec sie o nowych naborach i kiedy mozna sie ich spodziewać ??
ładnie ci odpowiedziano Gargamel, sam bym się chętnie dowiedział o tych dotacjach, ale to jest właśnie taki problem w tym kraju, są możliwe, są środki ale przez źle poinformowane społeczeństwo większość środków na pewno wraca do źródła bądź jest zdefraudowane, ukradzione czy jak tam ci u góry to robią, którzy w porównanie do szarych ludzi wiedzą jak te pieniądze "wykorzystać"
Chcesz być dobrze poinformowany to zajmij się tym zawodowo :-)
Albo wynajmij specjalistę.
Heh no właśnie o tym wyżej pisałem utrudniony dostęp do informacji dla społeczeństwa, ale poradzę sobie ;) bez zajmowania się tym zawodowo i wynajmowania kogoś tam, w końcu taka informacja powinna być za darmo i taką ją otrzymam, dzięki za info
Ależ ona jest za darmo. I nikt nie utrudnia do niej dostępu. Wielokrotnie pisaliśmy na forum na jakich stronach są takie informacje. Wniosek także można złożyć samemu :-)
Powodzenia :-)
Pytając się o dotację miałem na myśli uzyskanie odpowiedzi na następujące pytania:
1. Gdzie trzeba się udać aby uzyskać wniosek i szczegółowe informacje na ten temat? 2. Jakie są warunki uzyskania takiego kredytu? Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi jeśli to nie sprawi nikomu kłopotu:)
Idź do oddziału powiatowego ARiMR.
Witam!Znalazl juz ktos odpowiedz na powyzsze pytanie? Jesli mozna to bardzo prosze napisac bo rowniez jestem bardzo zainteresowany. Dziekuje
witam.SAM MAM FERME SZYNSZYLI ,ZGODNIE Z PRAWEM ZAREJESTROWALEM SIE W KRUSIE PLACE SKLADKI I JEST OKI ,JESTEM POCZATKUJACYM ROLNIKIEM ALE JEST INNY PROBLEM,ZACZELEM JAK WY WESZYC PO DOTACJACH, DZWONILEM JEZDZILEM PO ROZNYCH FUNDACJACH UNIJNYCH ITP.NAWET DZWONILEM DO MINISTERSTWA UROCHOMILEM MOICH ZNAJOMYCH CO PRACOWALI W URZEDACH ROLNICZYCH ITP.OTOZ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE NIBY JEST POMOC DLA POCZATKUJACYCH ROLNIKOW ,MLODYCH, PRZEDSIEBIORCOW, SEK W TYM ZE TO GOWNO PRAWDA,WRZYTKO TYLKO SIE SLYSZY I PISZE.BOWIEM MOJ KLOPOT JEST TAKI ZE MUSISZ MIEC WYKSZTALCENIE ROLNICZE JA NP NIE MAM TEGO.JESLI SIE CHCESZ UBIEGAC O DODTACJE MUSISZ MIEC ZIEMIE.JA TEZ NIEMAM ZIEMI.ALBO PLACIC JUZ 5 LAT KRUS WCZESNIEJ LUB PRACOWAC U ROLNIKA KTORY BY PRZEZ 3 LATA PLACIL ZA CIEBIE SKALDKE KRUS WIEC JESTEM SKRESLONY Z POMOCY DLA WSI I ROLNICTWA CZY POCZATKUJACY PRZEDSIEBIORCA CZY MLODY ROLNIK.PYTANIE BRZMI ? CZY ROLNIK MA POJECIE O SZYNSZYLACH? BO JA NP JEZDZILEM PO FERMACH W KRAJU I W DANI GDZIE UCZYLEM SIE NA TEMAT GENETYKI I HOWU TYCH ZWIERZAT 2 LATA...POTEM ZLOZYLEM FERME SWOJA..NIE WIELKA ALE W PRZYSZLOSCI BEDZIE,OPRUCZ TEGO NABYLEM KURSY W NAJLEPSZYCH HODOWCOW W DANI, MAM PAPIERY I OSWIADCZENIA I NAWET KREDYTU NA ROZWOJ NIE DOSTALEM MOJEJ FERMY BO NIE JESTEM STARYM ROLNIKIEM Z DOSWIADCZENIEM .WIEC ZYCZE POWODZENIA WRZYSTKIM POCZATKUJACYM FERMIAZA NO CHYBA ZE MAJA PREMIERA WUJKAM,NIE MA AGENCJI W POLSCE DO KTOREJ BYM NIE DZWONIL LUB JECHAL,,SIE PYTAC O JAKOM KOLWIEK POMOC W KREDYCIE DLA ROLNIKOW CZY DOTACJE ,ZA 5 LAT BEDE MIAL DUZA FERME I BEZ SASRANEJ DOTACJI OD RZADU NASZEGO BO TO CO PISZA JEST KOMPLETNA BZDURA ,DAJA DOTACJE ALE TYM BOGATYM I WIELKIM ROLNIKOM CO JEJ NIE POTRZEBUJA WIEC TRZEBA SOBIE RADZIC SAMEMU BO U NAS W POLSCE NIE DADZA CI SIE WYBIC ....WIEC TO JEST TKA DOTACJA DLA POCZATKUJACYCH I SWIERZYCH ROLNIKOW I PRZEDSIEBIORCOW...POWODZENIA ZYCZE MLODYCM FERMIARZOM POSZUKUJACYM DOTACJI ..POZDRAWIAM...
|
|