|
Dotacja z Programu SPO-ROL na rozpoczęcie hodowli szynszyli |
Dotacja z Programu SPO-ROL na rozpoczęcie hodowli szynszyli
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Dowiedziałem sie że można skorzystać z programu SPO-ROL na rozpoczecie hodowli szynszyli, czy mozna dostac z tego programu dotacje na zakup stada podstawowego , klatek itp. Prosze o podpowiedź jak sie do tego zabrać i jakie należy spełnić warunki ( jaki wkład własny ),zabezpieczenie itp. i kiedy należy skladać wnioski i gdzie ?
Nabory już zakończone. Trzeba czekać na nowe z nowych funduszy na lata 2007-2013.
Gdzie mozna dowiedziec sie o nowych naborach i kiedy mozna sie ich spodziewać ??
ładnie ci odpowiedziano Gargamel, sam bym się chętnie dowiedział o tych dotacjach, ale to jest właśnie taki problem w tym kraju, są możliwe, są środki ale przez źle poinformowane społeczeństwo większość środków na pewno wraca do źródła bądź jest zdefraudowane, ukradzione czy jak tam ci u góry to robią, którzy w porównanie do szarych ludzi wiedzą jak te pieniądze "wykorzystać"
Chcesz być dobrze poinformowany to zajmij się tym zawodowo :-)
Albo wynajmij specjalistę.
Heh no właśnie o tym wyżej pisałem utrudniony dostęp do informacji dla społeczeństwa, ale poradzę sobie ;) bez zajmowania się tym zawodowo i wynajmowania kogoś tam, w końcu taka informacja powinna być za darmo i taką ją otrzymam, dzięki za info
Ależ ona jest za darmo. I nikt nie utrudnia do niej dostępu. Wielokrotnie pisaliśmy na forum na jakich stronach są takie informacje. Wniosek także można złożyć samemu :-)
Powodzenia :-)
Pytając się o dotację miałem na myśli uzyskanie odpowiedzi na następujące pytania:
1. Gdzie trzeba się udać aby uzyskać wniosek i szczegółowe informacje na ten temat? 2. Jakie są warunki uzyskania takiego kredytu? Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi jeśli to nie sprawi nikomu kłopotu:)
Idź do oddziału powiatowego ARiMR.
Witam!Znalazl juz ktos odpowiedz na powyzsze pytanie? Jesli mozna to bardzo prosze napisac bo rowniez jestem bardzo zainteresowany. Dziekuje
witam.SAM MAM FERME SZYNSZYLI ,ZGODNIE Z PRAWEM ZAREJESTROWALEM SIE W KRUSIE PLACE SKLADKI I JEST OKI ,JESTEM POCZATKUJACYM ROLNIKIEM ALE JEST INNY PROBLEM,ZACZELEM JAK WY WESZYC PO DOTACJACH, DZWONILEM JEZDZILEM PO ROZNYCH FUNDACJACH UNIJNYCH ITP.NAWET DZWONILEM DO MINISTERSTWA UROCHOMILEM MOICH ZNAJOMYCH CO PRACOWALI W URZEDACH ROLNICZYCH ITP.OTOZ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE NIBY JEST POMOC DLA POCZATKUJACYCH ROLNIKOW ,MLODYCH, PRZEDSIEBIORCOW, SEK W TYM ZE TO GOWNO PRAWDA,WRZYTKO TYLKO SIE SLYSZY I PISZE.BOWIEM MOJ KLOPOT JEST TAKI ZE MUSISZ MIEC WYKSZTALCENIE ROLNICZE JA NP NIE MAM TEGO.JESLI SIE CHCESZ UBIEGAC O DODTACJE MUSISZ MIEC ZIEMIE.JA TEZ NIEMAM ZIEMI.ALBO PLACIC JUZ 5 LAT KRUS WCZESNIEJ LUB PRACOWAC U ROLNIKA KTORY BY PRZEZ 3 LATA PLACIL ZA CIEBIE SKALDKE KRUS WIEC JESTEM SKRESLONY Z POMOCY DLA WSI I ROLNICTWA CZY POCZATKUJACY PRZEDSIEBIORCA CZY MLODY ROLNIK.PYTANIE BRZMI ? CZY ROLNIK MA POJECIE O SZYNSZYLACH? BO JA NP JEZDZILEM PO FERMACH W KRAJU I W DANI GDZIE UCZYLEM SIE NA TEMAT GENETYKI I HOWU TYCH ZWIERZAT 2 LATA...POTEM ZLOZYLEM FERME SWOJA..NIE WIELKA ALE W PRZYSZLOSCI BEDZIE,OPRUCZ TEGO NABYLEM KURSY W NAJLEPSZYCH HODOWCOW W DANI, MAM PAPIERY I OSWIADCZENIA I NAWET KREDYTU NA ROZWOJ NIE DOSTALEM MOJEJ FERMY BO NIE JESTEM STARYM ROLNIKIEM Z DOSWIADCZENIEM .WIEC ZYCZE POWODZENIA WRZYSTKIM POCZATKUJACYM FERMIAZA NO CHYBA ZE MAJA PREMIERA WUJKAM,NIE MA AGENCJI W POLSCE DO KTOREJ BYM NIE DZWONIL LUB JECHAL,,SIE PYTAC O JAKOM KOLWIEK POMOC W KREDYCIE DLA ROLNIKOW CZY DOTACJE ,ZA 5 LAT BEDE MIAL DUZA FERME I BEZ SASRANEJ DOTACJI OD RZADU NASZEGO BO TO CO PISZA JEST KOMPLETNA BZDURA ,DAJA DOTACJE ALE TYM BOGATYM I WIELKIM ROLNIKOM CO JEJ NIE POTRZEBUJA WIEC TRZEBA SOBIE RADZIC SAMEMU BO U NAS W POLSCE NIE DADZA CI SIE WYBIC ....WIEC TO JEST TKA DOTACJA DLA POCZATKUJACYCH I SWIERZYCH ROLNIKOW I PRZEDSIEBIORCOW...POWODZENIA ZYCZE MLODYCM FERMIARZOM POSZUKUJACYM DOTACJI ..POZDRAWIAM...
Niestety takie są realia w Polsce. ten co potrzebuje pomocy to niedostanie. Jestem w podobnej sytuacji co "krismiki". Tylko że ja dopiero chcę otworzyć chodowlę.
Witam dawno pisałem ten post wyżej dzis juz sa inne czasy , , byla możliwość dostania dotacji na młodego rolnika w moim przypadku w Malborku ,ale kłopot polega na tym ze armir i inne instytucje nasycone pseudo radcami którzy pożerają państwowe pieniądze za siedzenie na fotelu i gadaniu o niczym tak jest w starym polu armir czy Malbork, gdzie młoda dziewczyna lat może? 18 szuka mi dotacji i podaje mi linka na biznes forum szynszyle,no myślałem ze pęknie mi brzuch ze śmiechu,wracajac do nie nieudaczników doradców rolnych wiedząc ze mam nie spelna rok opłacany krus nie wpadli na pomysl zeby wydzierżawić ziemie przez notariusza na 10lat a wiadomo ze po 5 latch dotacja kończy kadencje a mam możliwość dzierżawy takiej nikt nie podesłał takiego pomysłu? i to sa radcy eheheh wiec kolo nosa mi poszlo 70 tys zl...sam kierownik armir w Gdyni mi to potwierdził ze moglem miec taka opcje ,..... ja na szczęście pojechałem za granice i zarobiłem na stado podstawowe 100matek ,i uzbierałem na remont fermy bez pomocy pseudo radcow i innych darmozjadzkich instytucji,co ciekawe dotacje dostaja bogaci rolnicy co maja po 100h ziemi lub 200h i wiecej ,oni moga wziąwszy z własnej kieszeni wyjac 50 proc własnych ze środków własnych i 50 dostana z modernizacji jak moi znajomi dostali po 300 tys zl na rozwój hodowli szynszyli lecz my jesteśmy biedni i mali zeby dostać jaks okruch od zasranego państwa gdzie przecież jest bezrobocie a młodzi z pomysłem co muszą? wyjechać za granice eheheh taka to jest u nas pomoc młodym rolnikom działom specjalnym ,POZDRAWIAM omijajcie szeroko radców z malborka i okolic .....
Witaj,krismiki. Z twojego pisania wnioskuję że jesteś gdzieś z Malborka lub okolic ?. Jak wcześniej pisałem zamierzam ruszyć z chodowlą szynszyli. Tylko ja myślę podobnie jak ty , nic na hura. Najpierw chcę podszkolić się w owej chodowli, odwiedzić kilka chodowli. Jeśli niemasz nic przeciwko temu , to odwiedzę kiedyś twoją fermę.Mam około 150km do Malborka. Już kilka lat chodujesz szynszyle to jako takie doświadczenie masz. A z dotacjami to narazie dałem sobie spokój gdyż szkoda mojego zdrowia i czasu.
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja UE na rozpoczęcie hodowli szynszyli
- ROZLICZENIE ROCZNE Z HODOWLI SZYNSZYLI - Dotacja do hodowli norek - Dotacja do hodowli zwierząt zagrożonyh wyginięciem - Dotacja na rozpoczecie DG - Rozpoczecie DG - dotacja z UE - Dotacja z PUP na rozpoczęcie działalności - Dotacja na rozpoczęcie działalności - Dotacja na rozpoczecie działalności Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|