|
Dotacja z PUP, jak ominac brak szkolenia i doswiadczenia |
Dotacja z PUP, jak ominac brak szkolenia i doswiadczenia
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam, chcialbym pozyskac dofinansowanie na zaklad slusarski, w ktorym bym robil konstrukcje stalowe i ogrodzenia. Problem w tym, ze nie mam udokumentowanego doswiadczenia w tym kierunku ani kursu spawacza a w PUP aktualnie nie prowadza. Oczywiscie doskonale sie na tym znam. Skonczylem technikum mechaniczne co jest troche powiazane, tylko w tytule mam "budowa napedow pneumatycznych i hydraulicznych :/. A pracowalem tylko jako monter stolarki pcv przez 4 lata. W PUP powiedzieli mi, ze do wniosku potrzebne sa kwalifikacje zawodowe, a ja mam tylko świadectwo z tytulem technika, dlatego obawiam sie ze moga odrzucic moj wniosek. Wiec moze mozna by wpisac we wniosku uslugi slusarskie,mechaniczne, nie wspominajac o spawaniu, lub napisac, ze przy spawaniu bede korzystal z uslug zewnietrznych firm??? Spawarke posiadam, lokal rowniez, pieniadzie z dofinansowania chcialem przeznaczyc na: przyczepke, kompresor, szlifierki, 2 wiertarki, nagrzewnice do warsztatu, kilka innych narzedzi i laptopa. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i uzyskal dofinansowanie??? Szukalem na forum, ale nic nie znalazlem. Z gory dziekuje za pomoc.
można rozwiązać to np. darmowymi praktykami w firmie o podobnym profilu do Twojej przyszłej firmy :) więcej szczegółów na PW :)
Witam. Mam podobny problem co autor tematu. Również zamierzam postarać się o dofinansowanie działalności gospodarczej z UP. Działalność - usługi fotograficzne, fotografia ślubna i okolicznościowa. Problem polega na tym, że nie mam wykształcenia w tym kierunku, ani udokumentowanego doświadczenia zawodowego. Oczywiście nie oznacza to, że się nie znam na fotografii, wręcz przeciwnie - od kilku lat się w tym udzielam, moje zdjęcia były wykorzystywane np. w prasie, w internecie, posiadam dyplomy z konkursów itp, które zamierzam dołączyć do wniosku o dofinansowanie. Problemem jest tylko brak "papierka" potwierdzającego moje doświadczenie. Czy w tym przypadku jest duże ryzyko, że mój wniosek zostanie odrzucony?
a pochwalę się :>
w minionym tygodniu przyszła decyzja z jednego z UP na terenie Polski z żony fotografa ( pracował i nie chciał rezygnować z pracy, praca wykluczała udział w PO KL, a zależało im na szybkiej dotacji :) ) zrobiłem profesjonalistę, wniosek przeszedł jako "1." :> wszystko sprowadza się do napisania konkretnego biznes planu, gdzie zawarte są informacje wykraczające poza treść wniosku :) dlatego warto, naprawdę warto go stworzyć pomimo jego braku w dokumentach do UP pozdrawiam Bartek
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja z PUP a tzw brak doświadczenia
- Dotacja z pup a brak "doświadczenia" - Dutacja z PUP-u a brak doświadczenia - Dobry kandydat ale brak doświadczenia - Brak udokumentowanego wykształcenia i doświadczenia? - Brak doświadczenia i wkład własny ,a dofinansowanie z PUP - Dotacja na własną firmę. Jak ominąć problem zatrudnienia? - Dotacja na szkolenia - Dotacja na szkolenia dla studenta Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|