Witam.
Chciałbym dzieki dotacji z PUP otworzyć serwis połączony z komisem gsm. Miałoby to wygladać w ten sposób iż kupowałbym tanie uszkodzone (mam kontakty z ludzmi w niemczech i anglii) w jakimś stopniu telefonu komórkowe, naprawiał je we własnym zakresie a następnie odsprzedawał na allegro bądz w sklepie.
Niestety nie mam udokumentowanego żadnego zatrudnienia w tak owym punkcie, żeby udowodnić ludziom z PUP ze jestem osobą kompetentną do prowadzenia tak owego biznesu.
Moje pytanie brzmi czy wystarczyłoby pokazać jakieś oświadczenia o odbytych stażach w komisach/serwisach GSM? ( mógłbym o takie poprosić własicicieli firm u których byłem na stażach, szkoleniach) wraz z wystawioną opinia o mojej osobie jako serwisanta?
Ów serwis miałby byc jedyniem "furtką" do zarobienia pieniędzy na mój potencjalny kolejny biznes tj. kebab. Czy dostając dotację z PUP mógłbym założyc w między czasie również kebab?
Jakie są mniej więcej wydatki związane z prowadzeniem działalności gosp?
Czy cześć pieniędzy mógłbym przeznaczyć na remont pomieszczenia gdzie miałby byc sklep?( dodam ze włascicielem lokalu jest członek rodziny).
Przepraszam za chaotyczna wypowiedz i dziekuje za ewentualne odpowiedzi.