|
Dotacja z UE na zakup maszyny |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam. Od 7 miesięcy prowadzę firmę usługową, na którą wziąłem dotację z UP (fundusz pracy). Firma ma tyle zamówień, że trzeba kupić bardziej wydajną maszynę (maszyna jest podstawą tej działalności). Czy mógłbym dostać taką dotację? Czy jakieś instytucje pomagają (bezpłatnie) w uzyskaniu takiej dotacji i ewentualnie jak długo czeka się na pieniądze. Proszę fachowców o odpowiedź.
Nikt za Ciebie wniosku za darmo nie napisze ani nie złoży. Są punkty konsultacyjne, w którym mogą Ci pomóc ale nie zrobią wszystkiego. Jeżeli nie chcesz płacić - zrób sam. O dotację możesz się starać - a jakże. Skontaktuj się z punktem konsultacyjnym, z firmą która się tym zajmuje albo poszukaj sam :-)
dzięki, a możesz jeszcze napisać jak długo mniej więcej się czeka na pieniądze
Mniej czy więcej? ;-)
Różnie. Dolicz sobie spokojnie ze 2-3 miesiące do dnia, w którym zakończysz inwestycję.
mam jeszcze jedno pytanie: z którego programu mam skorzystać bo jest ich trochę dużo
jesli konkursy bedą ogłaszane tylko raz do roku to czas weryfikacji mysle ze moze potrwac nawet dluzej niz 3 miesiace, zwłaszcza pierwszy konkurs, na który z niecierpliwością czeka wielu. Osobiscie nie znam nikogo kto pisałby wnioski za darmo, zreszta to nie jest praca na 5 minut, chyba ze chcesz taki wniosek, który nawet oceny formlanej nie przebrnie, więc Ci co pisza tez z czegos musza zyc...pozdrawiam
Możliwości jest naprawdę mnóstwo. Zazwyczaj do jednej inwestycji można dopasować kilka różnych działań.
a ile bierze taka firma za napisanie wniosku? i np. czy jak nie dostanę dotacji to też będzie chciała pieniądze?
w przyrodzie nie ma nic za darmo ;)
natomiast co do kwoty za wniosek to nie ma sztywnego cennika, z każdym klientem się umawiamy indywidualnie i określamy zakres prac.
Zazwyczaj tysiąc, dwa (lub więcej) za sporządzenie wniosku (niezależnie od rezultatu) plus % od przyznanej dotacji (% od zera to zero) ;-)
|
|