|
Dotacja z Unii... i co z nią zrobić... |
Dotacja z Unii... i co z nią zrobić...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Ile ona obecnie wynosi?10 tyś? 13tyś? I co można za tak małą kwotę zrobić w dużym mieście? Podrzućcie jakieś pomysły... może coś skleje z kilku opcji i zrobię z tym co trzeba... dodam tylko że mogę liczyć wyłącznie na pieniądze pozyskane z tych środków...
chyba myslisz o dotacji z PUP 13300
Dokładnie o PUP mi chodzilo :-) jakies pomysly?Bo takie co ja mam to bym musial ze 100 tys przynajmniej zainwestowac...
UE - 20tys (na 2 lata)
UP - 13tys (na rok) Za taką kasę jak nie masz własnego lokalu to ciężko...chyba, że jakaś gazeta reklamowa, ogłoszeniowa...
buehehehehehe witamy w kraju gdzie bez kasy wiekszej nic n ie zrobisz ... obalmy w koncu ten mit bo fakty sa inne powiedz mi jak wyglada Twoje zaplecze w sensie czy masz mozliwosc uzytkowania warsztatu o metrazu ok 100m2 czy masz jakis samochod dostawczy chociazby marki zuk?
Waldus powiedz konkretnie o co ci chodz
[ quote="waldus"]
buehehehehehe witamy w kraju gdzie bez kasy wiekszej nic n ie zrobisz ... obalmy w koncu ten mit bo fakty sa inne powiedz mi jak wyglada Twoje zaplecze w sensie czy masz mozliwosc uzytkowania warsztatu o metrazu ok 100m2 czy masz jakis samochod dostawczy chociazby marki zuk?[/quote]
a co to jest jak nie własny lokal, o którym pisałem w moim poście? I kto pisał, że nic? Naucz się czytać i wyciągać wnioski Waldusi a potem pisz swoje
żałosne...
Pokaz mi gdzie autor postu napisal ze nie ma mozliwosci odnosnie lokalu i transportu o ktory pytam.Zalosne to jest Twoje podejscie ze tylko gazetka bo tak to ciezki temat jest. P.S. z Ciebie wogole widze taki kozak jest ze Ty masz szachy w co zainwestowac 50-100k ... Piero powiem sam to co robie czyli wiercenie studni,za sprzet nowy do recznych odwiertow mozna sie zmiescic w kwocie ok 11k plus potrzebny samochod dostawczy i dwie osoby,na upartego nawet warsztat nie jest potrzebny.Praca sezonowa ale oplacalna jak widac zwlaszcza przy dobrej reklamie. Sam na chwile obecna podnosze sobie poprzeczke i bede sie starAL o dotacje na sprzet zmechanizowany a to tylko dlatego dotacja bo wszystkie pieniadze szly na inwestycje w nieruchomosci.Powiem tylko tyle ze moja firma w ciagu roku calego robi 100k na czysto dochodu a pracuje sie faktycznie przez max 6 miesiecy i zima to czas przygotowan do zlecen.Na poczatku bedzie wiadomo ze gorzej bo trzeba sie rozreklamowac ano i dla osob niedoswiadczonych trzeba pomyslec o kursie studniarskim ktory oferuje wiedze.ot taki jest moj skromny pomysl,sprawdzony sposob jak wykorzystac podobno skromne 13k z UP...
Lokalu niestety niemam... samochód jest - > osobowy...
Widzę, że z czytaniem na zrozumienie to ciężko u Ciebie...
bo mam większe ambicje niż kopanie studni...
Wiesz ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem ale ja chyba nigdzie nie napisalem o kopaniu studni ... druga sprawa ze zadna praca nie hanbi a dodatkowo niektore zawody moga przyniesc zyski przy ktorych te Twoje oszczednosci to jest raptem polowa mojego sezonu przepraszam za OT
rzeczywiście, wierceniu studni, przepraszam za TO
Pewnie, że tak. Jednak po co się męczyć i pracować fizycznie jak tą samą kasę można mieć w lżejszy sposób? No, chyba, że ktoś uwielbia i jest stworzony do pracy fizycznej, ale to już nie moja sprawa...
Sam wyżej pisałeś, że druga połowa sezonu jest "martwa"...
To raz, a dwa dochód 100k jest na firmę, a nie dla Ciebie...tak, więc nie masz za co przepraszać, bo jeszcze Ci trochę brakuje, tak więc sprzęt w dłoń i wiercić studnie ;]
Tak dla wyjasnienia gwoli scislosci 100k to jest roczny dochod na czysto,tak zgadza sie ze 6 miesiecy to jest martwy sezon ale za to sama przyjemnosc sobie dogladac dobytku,jezdzic zwiedzac etc :-) a druga kwestia ze kto mowil ze trzeba samemu wiercic?Wystarczy postawic sobie wyzsze cele i dążyć do ich zrealizowania:-)
Dziękuję Walduś za podzielenie się pomysłem ze studniami jednak z wykształcenia jestem Technikiem Informatykiem i nijak znam się na odwiertach... bardziej odpowiadala by mi praca umysłowa lub jakiś handel lekkimi rzeczami :-) niż praca fizyczna...
Gdyby jakiś czas temu chciało mi się przysiąść rzetelnie do programowania to w dobrej firmie zarobił bym ładnych pare tyś jednak programowanie jakoś zawsze mnie nurzyło a ważne jest by robić to co się lubi by robić to dobrze... Ostatnio myślałem nad dystryucją tuszy/tonerów regenerowanych gdzie sam bym z ofertą trafiał do klientów... jednak rynek wydaje się być mocno nabity...
Praktycznie na każdym kroku jest konkurencja. Sklep internetowy jak najbardziej, po fachu jesteś, więc większość rzeczy od strony technicznej wykonasz sam, teraz tylko zastanowić się nad sprzedawanym towarem...może coś z elektroniki? gps, pendrive
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacja z Unii... i co z nią zrobić...": - SKP A DOTACJA Z UNII - Dotacja z Unii - Dotacja z Unii na Kebab Bar - dotacja z unii czy pup dla laika - dotacja z unii hurtownia
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|