|
Dotacja z UP a Sklep internetowy- mogę na to wydać fundusze? - strona 2 |
Dotacja z UP a Sklep internetowy- mogę na to wydać fundusze?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Z tego co się orientuję na kurs został skierowany każdy komu przyznano dotację. Oczywiście masz prawo odmówić i podpisac że rezygnujesz. Nie wiem czy są jakieś tego konsekwencje. W każdym razie uważam że dobrze dowiedzieć się czegoś więcej ogólnie o przedsiębiorczości...nauki nigdy za wiele. Pozdrawiam
Witam, ponownie.
Dzisiaj byłem w urzędzie do podpisania umowy. W piątek przyszło mi pismo że mój wniosek został pozytywnie rozpatrzony i środki o które się ubiegałem tj 19.000zł zostaną mi przyznane po podpisaniu umowy w PUP. Nie później niż do dnia XX maja 2010r. Ucieszyłem się niezmiernie! i tutaj moja radość trwała tylko przez weekend. Dzisiaj jadę do podpisania z dwoma poręczycielami (mama - 50% średniej krajowej jest, i ciocia - 50% średniej krajowej jest) Mama kwity z pracy, ciocia kwity z przyznanej renty z ostatnim odcinkiem. Zachodzimy do pokoju w celu podpisania umowy a tam co.... ? Zaczynają się schody. Pan pyta czy mama i ciocia mają współdzielność majątkową ze swoimi małżonkami, albo czy któraś jest wdową? Pytam grzecznie Pana a po co jest tato i wujek potrzebny? A Pan mówi że: musi wyrazić zgodę małżonek że żona za swoje pieniądze poręcza swojemu dziecku i w moim wypadku chrześniakowi. Dobra problemu by nie było gdyby nie pobyt mojego ojca i praca za granicą. Teraz nie ma szans go ściągać żeby mi podpisał papiery. Jest jeszcze możliwość przez notariusza ale z tym też może być problem. Nie wiem coś będziemy myśleć w tym kierunku mam jeszcze 3 tygodnie na to. Pamiętajcie aby poręczyciele nie mieli kredytów wziętych i ze swoimi małżonkami jeśli są w związku :D PUP ŚMIECH NA SALI PANOWIE!!!
Gratuluje Bekon, że się udało i mam nadzieje, że jakoś podpiszecie tą umowę ;-) a o co chodzi konkretniej z tymi kredytami ?
CoNe - chodzi o to że poręczyciel/e nie mogą mieć kredytów w banku żadnego lub sumy kredytów przekraczającej 10 000zł (kto dzisiaj nie ma kredytu) :)
Bekon zawsze można zataić jakiś kredyt, przecież tego nie sprawdzają. Bekon zamiast Taty weź np. wujka i nich się za niego podpisze... Kiedyś ciotka miała taką akcje oddała pit ale bez podpisów... :D i właśnie jej mąż również przebywał za granicą i pojechała z bratem do US i on się podpisał... dowodu tożsamości nie sprawdzali także może i w UP się uda ? Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Firma a sklep internetowy. Czy mogę założyć sklep
- Jak Mogę wypromować swój sklep internetowy - Czy mogę otoworzyć sklep internetowy W Irlandii - Czy z moimi PKD mogę prowadzić sklep internetowy? - Sklep internetowy a dotacja ue - Dotacja na sklep internetowy - Dotacja na sklep internetowy - Dotacja na sklep internetowy a targ - Dotacja - sklep internetowy, allegro. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|