|
Dotacja z UP |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Co zrobić, jak odpowiedzieli mi z UP negatywnie o przyznanie dotacji ze względu na brak kwalifikacji i doświadczenia zawodowego? Trzeba listownie wysłać wniosek o ponowne rozpatrzenie? Czy ktoś wie ile na to ponowne rozpatrzenie trzeba czekać? :P
Ponownie składasz wniosek. Trwa to tyle samo, bo to nie jest odwołanie. Od decyzji komisji nie można się odwołać, chyba, że w rażący sposób złamano przepisy.
Zastanów się co Ci da ponowne złożenie wniosku jeżeli dalej nie spełniasz tego kryterium? Pomyśl nad jakimś szkoleniem albo chociaż papierkiem.
Niestety w Polsce nie ma kierunku ani szkolenia dotyczącego "projektowania gier komputerowych". To tak, jakbym chciał w ramach firmy tworzyć gry planszowe i wymagano by ode mnie wykształcenia "magistra tworzenia gier planszowych". :/
Ale są szkolenia z grafiki komputerowej, kodowania, dla programistów. Nie widzę problemu :-)
No tak... ale od grafiki i programowania to ja mam pracowników. Ehh... O niebiosa, żeby tak właścicielowi hurtowni kazali jeszcze uprawnienia na wózek widłowy robić. :P
A tak w ogóle to się obraziłem, o! Człowiek wszystkie warunki spełnia, poniżej 25 lat, chce dawać innym pracę, a że umie, ale świstka nie ma, to mu zaraz skrzydła podcinają. Granda... no i oczywiście potwarz. :P
P.S. ale za to PUP na szkolenia 6 mln dostał, no bo przecież bezrobocie duże. :P
Hurtowni za 13500 nie otworzysz. Firmy zatrudniającej pracowników raczej też nie. Zmień wniosek. Nikt Cię nie rozliczy z tego, że zająłeś się jeszcze czymś oprócz tego co masz we wniosku.
|
|