Witam bardzo serdecznie
forum wertuje już od jakiegoś czasu i zauważyłem, że jest parę osób które "ogarniają" temat dotacji i właśnie dlatego postanowiłam zadać pytanie.
Puki co pracuje w pewnej firmie z umową na czas nieokreślony, jednakże w myśl przypowieści o mrówce chce pracować na siebie tj. od przyszłego roku chciałbym ruszyć z własną GW.
Miałby być w początkowej fazie sklep internetowy który w późniejszym czasie w ogólnym zamyśle miał by się prężnie rozwijać. Jak wspomniałem puki co pracuje a zależało by mi na pozyskaniu dotacji na np urządzenie/odnowienie biura, zakup potrzebnego sprzętu, strony sklepowej itp.
Chciałbym się dowiedzieć do kogo zgłosić się w celu porady co i jak załatwić, żeby było najlepiej z kim i jakie dokumenty muszę skompletować ? Czy istnieje w ogóle szansa na otrzymanie dotacji na taka GW. Taki sklep lepiej otwierać w pojedynkę czy może z kimś ? Czy ewentualna dotacje mogę przeznaczyć na zakup auta ? Chciałbym część ewentualnych środków zainwestować w reklamę [naklejki, ulotki itp] Czy znacie może osobę wartą polecenia z okolic Mińska Mazowieckiego której można zlecić wszystkie formalności związane z otrzymaniem dotacji ?
pozdr