Dzięki wielkie Wojtku za pomoc
PKD poszukam sobie sam dorzucając coś jeszcze do DG.
Pozdrawiam
Łukasz
|
Dotacje na firmę szkoleniową - strona 2 |
Dotacje na firmę szkoleniową
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Dzięki wielkie Wojtku za pomoc
PKD poszukam sobie sam dorzucając coś jeszcze do DG. Pozdrawiam Łukasz
Witam
Czy istnieje jeszczze szansa pozyskania funduszy na organizacje szkoleń z EFS ? Obecnie moja firma zajmuje sie organizacja szkoleń BHP i z zakresu pierwszej pomocy. Wiem że firmy w wielu woj. uzyskiwały dotacje z EFS na szkolenie różnych grup społecznych z zakresu p.pomocy np. mundurowych, kierowcow itp. 1.Czy istnieje jeszcze taka mozliwość, i w ramach jakiego programu? 2.Jeśli tak, do kogo zgłosić się w celu rozpoczęcia całej procedury? Dziekuje za pomoc
Oczywiście, że istnieje. Odpowiedni program można dobrać znając tematykę szkoleń oraz konkretną grupę docelową, bo w zależności od tego czy będą to np osoby bezrobotne, z terenów wiejskich, po wyjściu z zakładów karnych, pracujące albo przedstawiciele konkretnej grupy zawodowej (np nauczyciele) inne będzie poddziałanie, działanie czy priorytet, w ramach którego można otrzymać środki.
Wszystkimi priorytetami na poziomie województwa zajmuje się urząd marszałkowski, który bardzo często oddaje to do wojewódzkiego urzędu pracy lub (np na Mazowszu) do jeszcze innej jednostki. Trzeba więc zacząć od zaglądnięcia na strony UM i WUPu danego województwa. W informacjach o poddziałaniach są zawsze typy projektów, na które można dostać w ramach danego poddziałania wsparcie.
Dzięki za pomoc, przeglądałem już wcześniej strone WUP Mazowsze ale chyba udam się tam osobiście w celu zasięgniecia jezyka bo na stronie nie moge odnalesc tego co mnie interesuje
Skontaktowalem sie jedna z firm doradczych w tej kwesti powiedziano mi ze jesli firma powstała w tym roku to mam za mało doswiadcznia szkoleniowego aby ubiegac sie o dotacje
Zależy co jest w dokumentacji konkursowej. Jeżeli nie ma wymogu np. prowadzenia działalności przez co najmniej rok albo np udokumentowanego doświadczenia w realizacji projektów zakładających określony typ wsparcia albo np kryterium dochodu to "świeża" firma dostaje po prostu mniej punktów za doświadczenie. Ale jest to jedna ze składowych oceny cząstkowej a nie najważniejsza rzecz. Spokojnie można napisać dobry projekt i dostać na niego kasę nawet jeżeli firmę założyło się wczoraj. To "spokojnie" to oczywiście przy założeniu, że mamy dobry pomysł i dobrych "bajkopisarzy" ;-)
zanim dostaniesz dotacje możesz przecież zaczynać działania. Załóż stronę www dogadaj się z jakąś firmą która zajmie się skuteczną reklamą internetową i tu mogę Ci polecić www . netimage . pl (płacisz za efekty) powoli zaczynaj działania marketingowe przyciągające klientów a jak dostaniesz pieniądze to zainwestujesz w auto itp. jesli nie to są jeszcze różne formy kredytowania. Jeśli masz zapał to nie pozwól żeby gdzieś przepadł ;) powodzenia
Witam,
życzę powodzenia w staraniu się o dotację ze środków unijnych. Niech nie odstraszają nikogo sprawy papierkowo-urzędowe, bo warto. Swoją drogą bardzo trafny pomysł z biznesem- szkolenia. Nie chcę spamować, ale jeżeli interesuje Cię serwis szkoleniowy, który powstał właśnie dzięki środkom z dotacji unijnych to zapraszam na stronę dostandotacje pl , tam w katalogu projektów znajduje się serwis właśnie z Twojej branży, który powstał w ramach w programu Innowacyjna Gospodarka realizaowanego przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego . Cierpliwości i sukcesu!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje na firmę szkoleniową - strona 2": - Jak otworzyć firmę szkoleniową? - jak założyc firmę szkoleniową - Chcę poprowadzic firmę szkoleniową - chcę otworzyć firmę szkoleniową - Dotacje na firme
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|