|
DOTACJE NA PAINTBALL |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
WITAM SERDECZNIE,mam pytanie do was i mam nadzieje ze bedziecie mi w stanie jakos pomoc,otoz mam 23 lata i jestem uczniem,wpadlem na pomysl zalozyc pole do paintballa,pposiadam 2 hekary ogrodzonego pola za domem na ktorym jest kilka drzewek,stara szopa ktora mozna by bylo rowniez wykorzystac i niewielki lasek za ogrodzeniem i chcialbym wiedziec co musialbym zrobic zeby uzyskac dotacje na to i czy jest wogole jakas mozliwosc,dzialalnosc chcialbym zarejestrowac na siebie,musze sie teraz zarejestrowac jako bezrobotnhy zeby uzyskac te dotacje bo dodam ze nie pracuje,jakie sa mniej wiecej koszta otwarcia takiej dzialalnosci?mieszkam 7 km od 30tys miasta, kiedys w domu na dole byl bar wiec z budynkiem na sprzet nie ma problemu,w miescie zajmuje sie tym tylko jeden pan ktory ma kilka markerow i dzierzawi kawalek siemi za miastem z jednym starym budynkiem i malym laskiem to wszystko,jak mozna by bylo najlepiej zaprojektowac te pole?ale najbardziej chcialbym uzyskac informacje na temat tych dotacji czy jest wogole szansa ze bym je dostal i co musze zrobic?prosze o szceolowe informacje,plisss!!!!z gory dziekuje:)
dodam ze jestem z wojewodztwa podlaskiego:)pomozcie:)
Przyłączam się do pytania
Po części odpowiedz na Twoje pytanie leży w działalności jednego "Pana" z miejscowości. Czy jego działalność kwitnie czy też jest to jedynie dodatkowa atrakcja. Moim zdaniem takie punkty nie przynoszą wielkich kokosów nie mówiąc o popularności, jeśli nie są ani dobrze zareklamowane, ani nie mają wsparcia w postaci umowy z firmami organizującymi np. imprezy firmowe itp.
Masz sąsiada który jest Twoją konkurencją, a to moim zdaniem w tym biznesie akurat mocno Cie dyskwalifikuje, chyba że dołączysz coś ekstra... quady? park linowy? strzelnica? Zastanów się. Sądząc po wiadomości oraz pomyśle nie mówiąc o wieku, przypuszczam, że sam pomysł tego biznesu to Twoje potrzeby oraz chęć zabawy. Pytanie tylko, czy tego potrzebują Twoi sąsiedzi i znajomi. Gdzie zakończy się zabawa z kolegami a zacznie zarabianie? Na pewno w argumentach wspomniałbym o rozwoju regionu, reklamie, przyciągnięciu klientów z poza miasta... ale ja tego nie widzę. Pod Szczecinem a bliżej Stargardu są 2 firmy organizujące jazdę na Quadach, jedna po lesie (Grzędzice) a druga po torze (Stargard) myślisz, że u nich się coś dzieje? Za droga zabawa. Nie dziś i nie jutro, może za parę lat...
Witam. Rok temu otrzymalem dotacje własnie na taki biznes. To raczej dodatkowe zajecie na weekendy powiem szczerze. Latem ok a im pozniej tym gorzej,znalzłem teraz niezłą pracę i teraz niewiem ale chyba z paintballem dam sobie spokój. Ale chetnie pomogę, może odsprzedam troche sprzętu.
Zdrowe podejście, nic na siłę, ale skoro już przekonałeś się że to weekendowe hobby to może jednak pociągnij to dalej jeśli masz warunki? Zainwestuj parę zł w stronę www (domena i trochę miejsca to max 50-100zł) + np. ulotki (5000 sztuk - 110 zł allegro) lub nawet reklama na samochodzie. Przygotuj sobie teren, zrób zdjęcia i rozpisz swoją ofertę, poszukaj w necie firm organizujących imprezy firmowe i integracyjne, czy w końcu wyślij ofertę do większych lub mniejszych firm z regionu. Puść plotę wśród znajomych i zaoferuj rabaty. Wbrew pozorom wszystko to jest kwestia chęci.
|
|