|
Dotacje na plantacje |
Dotacje na plantacje
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie.Mam niewielką plantację kwiatów cebulowych ,które to sprzedawałam na pobliskim bazarze i mogłam dorobić sobie parę groszy do alimentów.Chciałam jednak założyć DG i starać się o dotacje z UP na powiększenie swojej plantacji i sprzedawać kwiaty firmie zajmującej się strojeniem sal i kościołów oraz kwiaciarniom.Problem w tym ,że pani w UP powiedziała ,iż nie udzielają dotacji na sadzenie kwiatów tylko na ich sprzedaż a ja żeby je sprzedać to muszę je wpierw zasadzić co by urosły.Moje pytanie to pod co mam podpiąć moją działalność żeby dostać pieniądze z UP.
Witam serdecznie. Może jednak znajdzie się ktoś kto korzystał z jakiejkolwiek dotacji na plantację kwiatów ozdobnych.Sprzedaję je na bazarze,do kościołów oraz klientom indywidualnym.Chciałabym jednak zalegalizować moją działalność i to akurat wiem jak zrobić .Jednak żeby wejść na rynek jako firma chciałabym zainwestować w narzędzia i sprzęt i tutaj niezbędna była by mi pomoc dotacji z UE .Nie mogę jednak znaleźć działania pod które mogłabym podpiąć mój biznes bo z tego co mi wiadomo działanie 6.2 nie ujmuje dopłat do ogrodnictwa a może się mylę?Dodam jeszcze może wiadomość,że jestem bezrobotna ,opłacam ZUS ,posiadam 1,60hpola ale nie jestem rolniczką ponieważ to nie jest h przeliczeniowy tylko fizyczny.UP też nie może mi pomóc gdyż nie dają pieniędzy na nasadzenia tj.ogrodnictwo.
jest z Tobą problem ot tyle, że nie mieścisz się w żadnym dostępnym profilu dziaałnosci - ogrodonctow to dział specjalny produkcji rolnej, nie prowadzisz jednak gospdarstwa w rozumieniu przepsiów krus i nie możesz sie starać o dotacje na modernizacje. profil działaności - rolnictwo wyklucza cię z innych dotacji - dla przedsiębiorców (rolnik nie jest przedsiebiorcą). Jęsli chciałbys kupic sprzęt i narzedzia do uprawy, to bez szans na dotaxcje z pUP i POKL. gdybyś chciała tochę to obejść i kupić jakiś sprzęt do przecowywania, handlu kwiatami - to maiłąbyś szanse na dotacje z PUP i POKL 6.2. (czyli zamiast produkcja kwiatów - otwerasz dziaąłność handle hurtowy i detlaczny roslianmi np. PKD 47.76. SPRZEDAŻ DETALICZNA KWIATÓW, ROŚLIN, NASION, NAWOZÓW, ŻYWYCH ZWIERZĄT DOMOWYCH, KARMY DLA ZWIERZĄT DOMOWYCH PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH) Porponuję zaintersować się kredytami preferencyjnymi z ARimR np. kredytem z linii CSK (częsciowe spłata kapitału), można go przeznaczyć na inwestycje (sprzet i ziemię do produkcji) i częsć kredytu (do 75 tys) podlega splacie przez ARimR. Kredyt jest przeznaczony dla gospsdarstw rolnych- wiec musiałbys w wyniku inwestycji uzksać status gospodarstwa. Najpierw info na stronie ARimR , potem do banku - Peako SA i chyba banki spóldzielcze. NIe wiem jak BGŻ - trzeba zadzownic. Inna możliwośc to pożyczki FAPA na rozwój wsi - już na nomralnych zasadach tzn spłacasz ile pozyczyłaś. pozdrawiam i powodzenia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje na plantacje": - Dotacje na plantacje wierzby energetycznej - plantacje drzewek iglastych - Gdzie szukać kredytu na plantacje? - Świerki na plantacje choinkowe TANIO sprzedam - PLANTACJE WIELOLETNICH ROŚLIN ENERGETYCZNYCH, BIOMASA AGRO
• Strona 1 z 1
|
|