Witam serdecznie,
prowadzę firmę doradczą w zakresie doradztwa finansowego, chcę rozszerzyć zakres uslug o doradztwo w zakresie inwestycji w nieruchomości. Chciałabym uzyskać dotacje na wyposażenie biura, wynajem biura i na promocję samej firmy, ponieważ zmienię nieco profil moich klientów.
Wiem, że na wyposażenie i wynajem biura mogę starać się o dotacje z RPO 1.5. ale z tego programu chyba nie dostanę środkow na promocję.
Czy jeżeli do tej pory prowadziłam jednoosobową firmę, teraz chcę zatrudnić pracownika i rozwinąć działalność mogę skorzystać z ZPORR 3.4. Mikoroprzedsiębiorstwa. Czy wogóle możliwe są dotacje na promocję mojej firmy? Koszty promocji i marketingu sa największe dlatego chcielabym uzyskać pomoc z UE na te cele.
Czy mogę aplikować do dwóch programow jednoczesnie?
Czy jeżeli będę chciała uzyskać dotacje na promocję i wyposażenie biura, to czy oznacza to, że najpierw muszę za wszystko zapłacić sama a potem starać się o refundacje środków, czy musze czekać aż zostanie przyznana mi dotacja i dopiero wtedy zacząć inwestować?
Czy jeżeli firma po roku upadnie lub zakończę działalność, to będę musiała zwrócić przyznane mi dotacje?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
pozdrawiam