Witam Was.
Jest w Polsce wiele firm zajmujących się zbiórką zużytych akumulatorów, sprzętu rtv, przeterminowanych leków itp.
Powiedzcie mi z czego takie firmy się utrzymują, z czego czerpią zyski ???
Dzieki za odp.
|
Dotacje na Środowisko |
Dotacje na Środowisko
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam Was.
Jest w Polsce wiele firm zajmujących się zbiórką zużytych akumulatorów, sprzętu rtv, przeterminowanych leków itp. Powiedzcie mi z czego takie firmy się utrzymują, z czego czerpią zyski ??? Dzieki za odp.
Z dotacji unijnych, ze sprzedaży przerobionego sprzętu.
Witam
Wszyskie firmy w UE mające w sprzedaży, produkcji lub obrocie towary wyszczególnione w odpowiedniej liscie muszą płacić od każdego kilograma sprowadzonego lub wyprodukowanego urządzenia pewną kwotę (podlega to negocjacji) na konto firmy zajmujacej się odzyskiem i recyklingiem. Niezależnie komu i gdzie sprzedadzą ten towar. Drugim źródłem finansowania jest sprzedaż przez firmę recyklingową odzyskanych materiałów, miedź, szkło, plastyk, itp.
Dzięki za odpowiedź. Pzdr.
no dobra, a jak ja chciałbym przerabiać makulaturę??
jak do tego podejść??? pozdr.
a na co kolega chciałby ta makulature przerabiac?
Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje na Środowisko": - gospodarka i środowisko - mazowsze w PO infrastruktura i środowisko - Formularz oddziaływania na środowisko - Jak trafić w środowisko biznesu? - warsztat wulkanizacyjny czy działa szkodliwie na środowisko
• Strona 1 z 1
|
|