Witam
Na forum znajduje się wielu doświadczonych w tym temacie więc mam dwa pytanka.
1. Gdzie szukać dotacji na turystykę a dokładnie na turystykę rzeczną.
2. Gdzie szukać dotacji na salon kosmetyczno - leczniczy.
3. Gdzie szukać dotacji na sklep "stacjonarny" oraz internetowy z wszelkiego rodzaju herbatami.
ad 1. Kilka słów o tym pomyśle i samej firmie. Firma istnieje już jakiś czas jednak się zajmowała czymś innym. Kwota potrzebna ok 200.000 - 250.000 zł. Pomysł innowacyjny, szczególnie w poznaniu gdzie miasto odwróciło się od rzeki i dopiero pierwsze oznaki powrotu i rewitalizacji się pojawiają.
ad 2. Osoba nigdy nie miała własnej DG, obecnie pracuje w służbie zdrowia. W gabinecie miały by się odbywać zabiegi głównie lecznicze, przy wykorzystaniu najnowszych technologii, kilka takich gabinetów istnieje dopiero w polsce oraz dodatkowo soalrium itp. Kwota potrzebna ok 200.000zł
ad 3. To chyba najprostsza i najmniej skomplikowana sprawa. Kwota potrzebna na start ok 30.000 - 35.000zł.
Sklep z herbatami sprowadzanymi z całego świata, a nie z liptonem czy irwingiem którego można kupić w każdym markecie.
Osoba ta również nie miała do tej pory własnej DG.
Tutaj myślałem o 6.2 PO KL, jednak może jest jakiś ciekawszy projekt co do dwóch pierwszych nie mam pomysły z jakiego programu można skorzystać.
Nie chodzi mi o pełen opis co i jak należy zrobić, proszę mnie tylko naprowadzić na odpowiedni projekt.
Z góry dziękuje.
Michał