Witam mam pytanie .
Czy jestem w stanie dostać dotacje na zakup towaru do sklepu??? czy takie dotacje istnieją?? i gdzie sie zgłosić jak juz? dziekuje z góry za pomoc
|
DOTACJE NA ZAKUP TOWARU?? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie .
Czy jestem w stanie dostać dotacje na zakup towaru do sklepu??? czy takie dotacje istnieją?? i gdzie sie zgłosić jak juz? dziekuje z góry za pomoc
Na szczęście nie ma takich dotacji.
co to znaczy na szczęście nie ma takiej dotacji - a co w tym zlego aby dośtać pieniądze na coś takiego?
Na co jeszcze powinny być dotacje? na mieszkania, domy, samochody i prywatne przedszkola? Jak chcesz otrzymać dotację na towar skoro go potem sprzedasz. To tak jakbyś dostał te pieniądze do ręki i to jeszcze ze swoją marżą. nie uważasz, że to przesada?
Co w tym złego? Hmmm... otóż to złego że inni podatnicy (celowo nie piszę budżet państwa) mieliby finansować twoje fanaberie biznesowe. Oczywiście optimum byłby brak wszelkich dotacji przy podatkach tak niskich jak tylko się da. Tak nie ma, a szkoda... Zdaje mi się, że jednak za daleko zagalopowaliście.
Dzisiaj byłem w swoim urzędzie pracy i pytałem się na co można dostać działalność. Kobieta powiedziała, że jak najbardziej dają pieniądze na towar. Miasto Siedlce , Województwo Mazowieckie , Gmina Siedlce. Pozdrawiam
Nie wypiła rano kawy. nie myślała co mówi. Chodziło jej o zakup środków na rozpoczęcie takich jak np drukarka, komp, inne wyposażenie. Dają na towar ale nie całość.
Masz rację - zdaje Ci się.
Należy rozgraniczyć dotacje i dotacje na start. W tych drugich kwota dofinansowania jest niezbyt wysoka. Poza tym mają być one pomocą w rozpoczęciu prowadzenia biznesu. W niektórych PUPach oraz w starym 2.5 można było część dotacji przeznaczyć na towar. Ale część, a nie całość. Pytasz o dotacje na towar? Nie ma takich. I całe szczęście.
Dotacja na towar byłaby zwykłym dofinansowaniem konta właściciela. UE czy PUP nie daje dotacji dlatego, że ma za dużo pieniędzy i nie wiedzą co z nimi robić. Dają bo jest to dla nich swego rodzaju inwestycją.
O jakiej części tu mówimy..czytałem gdzieś że do 30%, ale pewnie jest to indywidualna sprawa każdego PUP'u jak wysoka będzie to część, zgadza się?
Zgadza się.
Powiedziała to pewnie i napewno dobrze to zrozumiałem.
Spytałem się jej tak: "Z tego co wiem to nie dajecie pieniędzy na samochód i towar. Czy to prawda?" Ona odpowiedziała "Na samochód nie ma możliwości lecz jak najbardziej można ubiegać się o częściowe dofinansowanie towaru" Tak jak piszecie - częściowe , ale można. W piątek będe to się zapytam i dowiem się od razu o szczegóły. Po za tym jak by było mało to obok siedziała druga babka i słyszała co jej koleżanka mówi. Ostateczny werdykt dam wam w Piątek bo mam się zgłosić po wniosek. Pozdrawiam
Sorry dopiero jeszcze raz przeanalizowalem wasz temat i zauwazylem o co glownie chodzi.
Kolega szuka dotacji ktora jest glownie dotacja na towar. To tez sie zgodze , nie ma takich. Ale co do tego, że mozna ubiegac sie o czesc to jestem mile zaskoczony :) Moze ktos wie o jaka realna czesc mozna sie ubiegac na towar ? Z tych 13 kola?
W moim PUP powiedzieli ze mozna przeznaczyc do 50% na towar wiec myśle ze u ciebie było by podobnie czyli ok 6 tys
Dzieki, ale juz sie dowiedzialem :)
U mnie jest 70% ale i tak nie ubiegam sie o calosc. Poprosilem Mikolaja o 5 tys. Zeby wiedzial ze nie jestem strasznie wymagajacy. Pozdro
|
|