|
Dotacje z PUP - strona 4 |
Dotacje z PUP
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Przejrzyj forum.
Witam,
jestem na etapie otwierania DG. Maja to byc uslugi handlowo marketingowe dla banku. Moje pytanie, na jaka dotacje,dofinnasowanie moge liczyc? Prosze o info.
Bede sie starac o dotacje z RUP.Jak zaczac mam wniosek i co dalej. Moze ktos pomoze/?
Dokładnie poszukaj w swoim mieście na bank są firmy zajmujące się pisaniem i pozyskiwaniem dotacji z PUP, możesz popytać się w kancelariach księgowych bo bardzo wiele z nich w swojej ofercie ma pozyskiwanie dotacji z PUP. Wystarczy się tylko popytać.
"zajmujące się pisaniem Biznes Planów" popełniłem mały błąd w poprzedniej wypowiedzi.
albo też zgłosić się do mnie :) na PW :)
Witam.
Mam takie pytanie czy dotację z PUP muszę wydać w tych firmach, których oferty dodałem do biznes planu?? Czy mogę wydać w innych firmach ale na te same produkty tylko tańsze lub większą ilość za tą samą cenę. Pozdrawiam
Witam w poniedziałek dostałem dotacje z PUP(y) (17tys) i mam pytanko bo minimum 50% z tej kwoty muszę zrealizować przed otwarciem działalności a resztę mogę po otwarciu. Jaką więc mam fakturę wziąć aby się zgadzało??? na imię i nazwisko?? czy na przyszłą nazwę firmy??
Witam
Od połowy października jestem 25 letnim absolwentem AWF-u (Turystyka Aktywna), jako że rynek jest przesycony ofertami pracy w moim zawodzie postanowiłem założyć własny sklep internetowy. Niestety funduszy nie posiadam, ale mogę przecież starać się o dotacje i teraz mam kilka pytań: 1. Czy Unia przewiduje wsparcie finansowe w tym sektorze? 2. Czy dotacje z UE są bezzwrotne i jakiej kwoty maksymalnie mogę oczekiwać? 3. Czy mogę starać się o dotację zarówno z Urzędu Pracy i Unii Europejskiej? Na razie to tyle. Ogólnie bardzo bym prosił o naświetlenie warunków uzyskania dotacji z Unii Europejskiej. Z góry dziękuje za pomoc!
Witam.
Wiem, że każdy PUP bardzo indywidualnie podchodzi do kwestii dofinansowań, jednak mam takie pytanie do Was. Mam pomysł na świadczenie usług w zakresie Konsultingu i expot - import miedzy Polską a Skandynawią. Mam duże ku temu predyspozycje mieszkałem tam wiele lat. Znam tamtejsze prawo, posiadam kontakty biznesowe, prowadziłem tam wiele projektów. Na razie robię to dorywczo dla indywidualnego klienta. Chciałbym robić to zawodowo i wystawiać za to faktury ,ale trzyma mnie brak sprzętu biurowego lepszy komp, faks itd. Co tym myślicie ? Jeszcze jedno pytanie nie wiem czy stosowne tutaj ale zapytam. Podczas rozruchu działalności nazwijmy to tak, czy mogę liczyć na jakieś ulgi w ZUS lub jego finansowanie. Zakładam, że byłbym przed rozpoczęciem zarejestrowany w PUP Z góry wszystkim dziękuję
Witam serdecznie,niecały miesiąc temu złożyłam wniosek do up o przyznanie dotacji na otworzenie własnej działalności gospodarczej,po tygodniu oczekiwań dostałam informacje że przyznano mi ją.Następnego dnia byłam podpisać umowę wraz z żyrantami.Moje pytanie brzmi: Jaki jest okres oczekiwania na przelew tych pieniędzy na konto?czy może to trwać dłużej niż dwa tygodnie?Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam.
Hej ja też się staram o dotację możesz mi powiedzieć jak napisać wniosek aby przeszedł albo masz może wzór swojego będe wdzięczny
witam możesz mi pomóc też składam wniosek o dotacje na firmę masz może swój wniosek lub porady jak go wypełnić aby przeszedł
Witam.
Mam 20 lat i pomysł na otwarcie działalności. Chcemy z kolegą otworzyć biznes związany z dystrybucją sprzętu rehabilitacyjnego. Sprzedaż będzie odbywać się poprzez stronę internetową (strona informacyjna, zawierająca ceny i opisy o produkcie). Mamy kilka pytań, ponieważ słyszeliśmy wiele wersji na różne tematy, i dlatego kierujemy nasze pytania tutaj: 1. Kolega jest na stażu, czy może zrezygnować z niego bez żadnych konsekwencji? 2. Ja jestem osobą nie zarejestrowaną w UP i czy jako taka osoba mogę starać się o dotacje z UP czy muszę się zarejestrować? 3. Nasza działalność będzie opierać się w 90% na sprzedaży poprzez stronę internetową . Czy strona internetowa wchodzi w środki trwałe, czy możemy uzyskać na nią pieniądze z dotacji? Ile można na nią max. uzyskać ponieważ jest to nasz priorytet do rozwinięcia się. 4. Po jakim czasie zostaje "umorzony" kredyt z UP? 5. Jaka jest maksymalna dotacja z UP? 6. Czy jako działalność na zasadzie S.C płaci się większy ZUS? 7. Słyszałem dużo na temat kupowania na podstawie "Umowa kupna - sprzedaży". Od jakiej i do jakiej maksymalnie wartości może być zawierana? I czy umowa może być zawarta pomiędzy rodziną właściciela firmy? Czy to jest forma, która UP klasyfikuje?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|