Witam .
Mam pytanie ,wiem że dotacji np:z RUP nie można przeznaczyć na zakup samochodu .
Czy może ktoś ma pomysł jak to obejść ?
I przepraszam że w tym dziale nie w dotacjach ,myślę że tu więcej osób może coś wymyślić
|
Dotacje -samochód |
Dotacje -samochód
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam .
Mam pytanie ,wiem że dotacji np:z RUP nie można przeznaczyć na zakup samochodu . Czy może ktoś ma pomysł jak to obejść ? I przepraszam że w tym dziale nie w dotacjach ,myślę że tu więcej osób może coś wymyślić
Nie można przeznaczyć na działalność transportową (ani ludzi (taxi, przewóz osób), ani towarów).
Jeżeli jest on niezbędny w działalności o innym profilu niż przewóz osób / mienia, np. do przewożenia sprzętu a usługa jest wykonywana u klienta, to... trzeba sprawdzić w swoim urzędzie, bo różnie do tego podchodzą w różnych miastach.
Dziękuje za odp .
Pokrótce .Pytałem z myślą o znajomym mającym problemy adaptacyjne ( problemy z team-worka ,elementy fobii społecznej) wzw. z tym wysieliśmy dla niego odpowiednie zajęcie (wraz z grupa przyjaciół ) mianowicie handel obwozić ,głównie odzież . I jako drugi biegun skup staroci . Niestety jego autko jest co nie co mało niezawodne .
Na handel obwoźny nie dostanie dotacji. 99% pewności. Było też już przerabiane na forum ale polecam sprawdzić, upewnić się.
Wczoraj dzwoniłem z takim pytaniem .
Bardzo miła pani ,powiedziała ze ,na zakup samochodu nie . Ale na jego remont tak . Podpowiedziała żeby kupić myjkę ciśnieniową . I jako główny rodzaj działalności podać pranie i czyszczenie dywanów i tapicerki u klienta . W sumie to dobry pomysł .
Myjką ciśnieniową to można... hmm... wykonywać mycie elewacji albo kostki brukowej, a nie dywanu.
Do dywanu to odkurzacz piorący (wiele osób z branży "praczy" używa żółtego sprzętu na K i sobie go chwali) i szorowarka do wcierania presprayu, może być walcowa, ewentualnie jednotarczowa (tą się trudniej operuje). Samym odkurzaczem można też walczyć z tapicerką samochodową.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje -samochód": - dotacje na samochód - dotacje pup a samochód dostawczy - Dotacje PUP a samochód używany - Dotacje na samochód dostawczy - Dotacje na samochód ale trochę inny
• Strona 1 z 1
|
|