1) Kto może pomóc mi w sprawdzeniu stworzonego już biznes-planu? Nie pytam o konkretne osoby, a wśród znajomych nie
mam osób, które miałyby z czymś podobnym do czynienia. Czy
2) Pieniądze na start pochodzić będą z dotacji dla osób bezrobotnych. O ile mi wiadomo są organizowane przymusowe
szkolenia. Dostawałem różne sprzeczne sygnały, więc pytam Was : czy są odpłatne [otrzymuję zwrot pieniędzy za czas
tam spędzony] JEŚlI postanowię przejść je jeszcze przed uzyskaniem akceptacji ze strony urzędu na otrzymanie dotacji?
edit :
3) Ja wiem, ze można dzwonić i się zapytać, ale przecież wtedy nie mielibyscie ruchu na forum :) Otóż ile wynoszą przeciętne opłaty za lokal o przestrzeni 20 metrów kwadratowych? Tak naprawdę pi razy oko - potrzebuję wstępnego rozeznania. Odpowiedzi najlepiej moze udzielic ktos kto sam taki lokal dzierzawi. Oczywiscie kiedy nadejdzie czas, wykonam odpowiednie ruchy i lokal znajdę. Ale do tego czasu zdaję się na Was drodzy forumowicze.
4) Czym charakteryzuje się przed-wstępna umowa? Czy mogę zawrzeć ją w dwu-miesięcznym wyprzedzeniem, a płacić za lokal dopiero od dnia otwarcia dzialanosci?
5) Ile czasu ma komisja na sprawdzenie biznes-planu?
6) Pytanie z innej bajki, ale wciąż w orbicie biznesu - gdzie mianowicie można złożyć skargę na firmę? Na stronie UOK'u nic nie widnieje.