|
Dotacje unijne na usługi leśne |
Dotacje unijne na usługi leśne
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Czy prowadząc działalnoś gospodarczą usługi leśne należy mi się dotacja na powiększenie mojej działalności jeśli tak to na jakich warunkach....
nalezy sie 18000zł trzeba zatrudnic pracownika na pełen etat minimum 2 lata, za pieniadze kupic sprzet wg wniosku, nie mogą się zmniejszyc stanowiska pracy przez minimum rok licząc od dnia złożenia wniosku. Dwoch zyrantów! Ogólnie dotacja nie jest zbyt korzystna.
dwa lata
daty podpisania umowy z UP
czasami wystarczy jeden - w zależności od PUPu
cofnij się pamięcia np. 2 lata wstecz i pokaż mi duże firmy, które startowały po tę dotację... a teraz zobacz ile takich firm po nią obecnie startuje... jest korzystna i nie pleć głupot - jeśli ktoś ( przedsiębiorca ) pokusi się tylko na kase - to ok masz rację; jeśli firma zaś się rozwija to pracownik i tak zarobi na siebie, na swoje stanowisko pracy i.. ZUS i ... wynagrodzenie
Witam, prowadząc działalność 02.40 Z może Pan starać się o dotacje nie tylko z Urzędu Pracy - bo tam jest niewiele środków, ale z funduszy europejskich: - Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich (jeśli jest Pan mikroprzedsiębiorcą, a Pana miejsce zamieszkania - to obszar wiejski), maksymalna dotacja 300 tys. zł z koniecznością stworzenia nowych miejsc pracy, dotacja może być na inwestycje np. w maszyny leśne, a dofinansowanie jest rzędu do 50% kosztów netto inwestycji. W celu otrzymania takiej dotacji należy złożyć wniosek z biznesplanem i załącznikami. Konkurs w tym roku jeden dla całego kraju będzie ogłoszony najprawdopodobniej w czerwcu, a termin składania wniosku - lipiec 2011. - Regionalne Programy Operacyjne dotacje nawet do kilku mln. Dla firm z sektora MŚP. Podstawowe pytania do Pana: to jakie ma Pan zatrudnienie w firmie (dokładnie chodzi o umowy o pracę) oraz gdzie Pan mieszka, jakie województwo. Jeśli byłby Pan zainteresowany - mogę bezpłatnie przeprowadzić dla Pana analizę możliwości dofinansowania Pana inwestycji. W tym celu proszę o kontakt ze mną pod telefonem +48 660 693 390. Pozdrawiam, Anna Rutkowska Prezes Forest Consulting Center
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|