|
Dotacje |
Dotacje
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
czy ktoś ze składających wniosek o dotacje otrzymał już pozytywną odpowiedz?
witam wszystkich!
Mam pewnien problem i chciałabym zebyscie mi pomogli. Od niedawna zaczęłam prace w warsztacie samochodowy i fakt jak na kobiete to mało popularny zawód ale lubie wyzwania, oczywiście nie naprawiam aut tylko zamawiam potrzebne częsci zajmuje sie troche fakturowaniem prowadze sklep umawiam klientów na terminy. Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł zeby napisać jakiś wniosek o przyznanie środków na poszerzenie działalności tylko kompletnie nie wiem gdzie się z tym zwrócić i czy wogóle to jest sens i czy można otrzymac pieniądze na takie coś dokładniej chciałabym żeby nasz warsztat dostał pieniądze na zakup komory w której pracowaliby lakiernicy bo jak narazie nie mamy. Może ktoś z Was mógłby mi jakoś pomóc to z góry dziękuje i pozdrawiam.
Pierwsze kroki skieru do Fortis Banku. jesli sprawa bedzie zbyt skomplikowana skierują cię do jednego z biur z którym współpracują. Ja tak zrobiłem i dostalem naprawde wyczerpujace informacje.
chcę dostać dotację z urzędu pracy na otworzenie firmy remontowej (usługi elektryczne) skończyłem szkołę w tym zawodzie ,ale uprawnienia do 1kw dawno się skończyły czy bez tych uprawnień mam szansę na dotację
i tak i nie; to zalezy
Chcę otworzyć sklep monopolowy, czy mogę otrzymać na taką działalność dotację?
Czytaj dokładnie forum.
nie ma przeszkód :)
Witam,
Rozpoczynam dziłalnosc gospodarczą ( sklep ). Czy moge sie starać o jakieś dotacje z UP lub UE? (nie byłam osobą bezrobotną)
Przejrzyj dział.
Na start masz 6.2 PO KL. Potem PROW albo RPO. Po pół roku PUP na zatrudnienie pracowników.
Czesc. Otrzymałem dotacje z UP na szkołe nauke jazdy. Teraz rejestruje działalnosc. W Urzedzie Skarbowym bede musiał przedstawic umowu najmu czy tez dzierzawy sali wykładowej i placu manewrowego. Co powinienem ujac w takiej umowie? Termin najmu, kwota tez musi byc? Jak powinna ona wygladac? Dziekuje. Pozdrawiam
Witam. Czy ktoś może orientuje się czy rolnik chcący otworzyc własny warzywniak może gdzieś starać się o dotacje na ten cel?
Jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich forumowiczów.Mam pytanie odnośnie dotacji z urzędu pracy.15 grudnia założyłem firme ogólnobudowlaną,nie korzystając z dotacji.Chciałbym teraz ubiegać sie o nią,ale nie wiem czy nie jest za późno.Proszę o pomoc w tej sprawie,ponieważ zalerzy mi na tej bezwrotnej pożyczce.Z góry dziekuje.Pozdrawiam
o dotacje z urzedu pracy moga ubiegac sie tylko osoby bezrobotne.
które nie prowadziły w ostatnich X latach działalności gospodarczej.
Masz już działalność, więc KLOPS>
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje": - Dotacje unijne a dotacje z Skarbu Państwa - można łączyc? - Wniosek o dotacje unijną - WYBRANY W KONKURSIE NA DOTACJE ! - Dotacje dla bezrobotnych i dotacje dla pracujących - Dotacje z PUP - Dotacje na pub??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|