|
Dotacje z UE na otwarcie restauracji |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
WojciechH nie orientujesz sie czy jezeli nie mam wlasnych srodkow ale otrzymam akceptacje w sprawie dotacji z unii i bank przyzna mi kredyt to mozna odstapic od splaty kredytu (takze odsetek) na okres okolo roku? Bo do czasu otwarcia hotelu nie bede mial srodkow na splate tak duzych odsetek nie mowiac juz o racie kapitalowej.
Nie wiem, nie pracuję dla banku :-)
ja mam jeszcze takie pytanko. Czy składając wniosek o dotacje na restauracje trzeba posiadać już swój grunt na rozpoczęcie realizacji??
Niekoniecznie
Jako osoba niepracujaca, ktora obecnie konczy studia mam sznase na dostanie dotacji na budowe hotelu? W ktorych wojewodztwach sa jeszcze przyznawane dotacje i z jakiego funduszu?
Jeżeli masz tyle środków aby zagwarantować realizację inwestycji to masz szanse.
Na takie inwestycje nigdzie już nie ma.
Witam a nie wiecie moze na jakich zasadach są unijne kredyty w bankach
Które są spłacane około 50 % przez unie ? Jakie warunki trzeba spełnic aby otrzymac taki kredyt jak z oprocentowaniem i spłatą ??
o "unijnych" kredytach nie słyszałam, natomiast jest w Polsce co najmniej jeden bank, który "współpracuje" z Unią na zasadzie: masz pomysł, ale nie masz kasy, piszesz biznes plan, idziesz z tym do banku i składasz wniosek do UE, w banku oceniają i pomysł i biznes plan, jak dostaniesz od nich akceptację i kredyt, to znaczy, że pomysł jest rewelacyjny, i refundacje z UE masz już prawie "jak w banku" :) refundują cześć poniesionych kosztów, a wiec część kredytu...
Jeśli można spytać -jaki to bank? Ewentualnie - jak go znaleźć? Bo za ciekawie to brzmi, żeby prawdziwe było...
Biuro-pbc o jakiej dotacji piszesz?
|
|