|
Dotacje z UE - strona 2 |
Dotacje z UE
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Proponuję zacząć od przeczytania działu, następnie odwiedzić odpowiednie strony z tym związane a na końcu udać sie do odpowiedniej instytucji/zapytać mailowo czy jak tam wolisz.
Wiesz, przeczytałam już mnóstwo stron internetowych i tam jest sporo napisane o Programie 2007-2015 ale żadnych konkretów, tzn gdzie mam z tym wszystkim iść. Jak już coś fajnego znalazłam to okazało się, że to była jakaś agencja, która się zajmuje załatwianiem spraw i pomocą w otrzymaniu dotacji itd. Więc już sama nie wiem.
Po pierwsze to raczej lata 2007-2013 a poza tym napewno są strony gdzie są konkrety. Poszukaj.
Na niektórych stronach 2007-2013 a na niektórych 2007-2015
Sam widzisz jakie kompetentne informacje można wyczytać z neta. Szukam, szukam i już mi się odechciewa. Byłam PUPie i tam mi powiedziano, że jak chce się ubiegać o dotację to muszę być bezrobotna i mogę otrzymać max.13.200zł a to mnie nie urządza. Ja nie chcę dotacji z Urzędu Pracy tylko z UE !!! I najbardzie mnie dołuje brak konkretów, czego ode mnie wymaga się od dziecka. Na pytanie o możliwość ubiegania się o dotację z UE w PUPie otrzymałam tylko wzruszenie ramionami. Oto nasze instytucje państwowe:(
Ano to dlatego, że dotacje z UE to nie takie jak w PUPie.
A mam pytanie. Jakie strony odwiedzasz, gdzie piszą zakres 2007-2015?
Mieszkam na śląsku. Tak szczerze to aż wstyd się przyznać ale wogóle się na tym nie znam:((
O latach 2007-2015 piszą chociażby na stronie MRR.
Jeżeli chodzi o konkrety dla programów na najbliższe lata, to w zależności od województwa będą wdrażane różne programy (regionalne). Wspólnym programem dla wszystkich województw, z którego można będzie skorzystać przy rozpoczynaniu działalności będzie Program Operacyjny Kapitał Ludzki. W tym programie cześć działań będzie wdrażanych na poziomie regionalnym. Jednakże do czasu pojawienia się szczegółowego planu działania nie będą ogłaszane konkursy. Najwczesniej będzie można z tego programu skorzystać w I kwartale 2008 roku. Poziom dofinansowania to będzie kwota 10 000 zł, oraz równowartość 200 euro miesięcznie przez okres jednego lub dwóch lat.
Dokłądnie jak piszesz, znalazłem te lata :)
Ale dla PO KL nie ma jeszcze tak naprawdę 100% wytycznych, któe będa obowiązywały.
Nie musisz się znać - są firmy i ludzie, którzy się na tym znają.
Informacji proponuję poszukać na stronach PARPu.
euro a nie złotych ;-)
Tak, dokładnie są takie firmy, ale dodajmy, że biorą za to dość wysokie wynagrodzenia :)
Witam. Nazywam sie Michal Kosiak. Od kilku lat mieszkam z zona w Anglii. Chcieli bysmy otworzyc w Anglii wlasne studio fotograficzne. Mamy czesc kapitalu, ale niestety wciaz troche brakuje. I tu nasze zapytanie, czy orientuje sie ktos, w sprawie dofinansowan dla Polakow w Anglii? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrwiam....
Chciałam się dowiedzieć czy istnieją jakieś dotacje z UE lub inne środki na otwarcie własnego biznesu. Chodzi o dotacje dla uczniów i studentów. Bardzo proszę o pomoc ponieważ nie mogę tego wszystkiego ogarnąć. Z góry dziękuję.
Z tego co wiem istnieje dotacja dla młodego przedsiębiorcy, w wysokości około 13tys. zł. Tylko nie możesz mieć więcej niż 25lat i musisz być jakiś okres zarejestrowany jako bezrobotny. pzdr. ps.: o konkrety dowiedz sie w swoim urzędzie pracy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje z UE - strona 2": - Dotacje unijne a dotacje z Skarbu Państwa - można łączyc? - Wniosek o dotacje unijną - WYBRANY W KONKURSIE NA DOTACJE ! - Dotacje dla bezrobotnych i dotacje dla pracujących - Dotacje z PUP - Dotacje na pub??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|