ratownikino napisał(a):Czy ktoś się orientuję, czy można skorzystać jeszcze skorzystac z 2.5 ZPORR na terenie Inowrocławia??
W kujawsko-pomorskim jeszcze można.
|
Dotacje z Unii na Działalność |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
W kujawsko-pomorskim jeszcze można.
a jaka wysokość takiego weksla jest niezbędna do przyjęcia zabezpieczenia przez UP?
większa lub równa kwocie dotacji.
podepne swoje pytanie tutaj ;)
jutro skladam ankiete aplikacyjna w ramach programu ZPORR Działanie 2.5 w ankiecie jest tabela, w ktorej nalezy wymienic planowane srodki trwale do zakupu starajac sie o dotacje z UE, w zwiazku z tym mam pytanie do kogos kto juz skladal taka lub podobna ankiete: co warto, a czego niepowinno sie wymieniac w takiej ankiecie, starajac sie o dotacje z UE (mam na mysli: material do uruchomienia produkcji, narzedzia, maszyny, urzadzenia elektroniczne typu: komputer PC (slyszalem, ze z laptopa lepiej zrezygnowac), monitor i kasa fiskalna oraz srodek transportu) ?
wpisz same środki trwałe ale bez samochodu. laptop może być, kwestia późniejszego umotywowania.
a co z pieniedzmi z dotacji, ktore mi zostana - nie zostana wykorzystane ?
moze tak byc w wypadku gdy kupie srodki po nizszej cenie niz zakladalem na poczatku
Trzeba oddać. Dlatego nie opłaca się zawyżać cen w biznesplanie a potem oszczędzać na zakupach.
Witam! Wojtku czy orientujesz sie moze czy na dolnym slasku sa jeszcze dzialania 2.5? Chce zalozyc firme handlujaca w intenecie i byl bym zainteresowany jakas dotacja. Tylko problem jest taki ze , w grudniu dostalem juz wpis do ew. i REGON, pozniej wyjechalem na miesiac i teraz moge dokonczyc rejestracje, zostal w sumie tylko nip do zdobycia. Zastanawiam sie czy w mojej sytuacji kwalifikuje sie jeszcze do dzialania 2.5. dzieki za odp.
p.s. napisz na maila jaki % bierze Twoja firma za pomoc. Pozdrawiam
hm jeśli to nie jest spółka to już nic Ci nie pozostało a firma działa..Nip który dostałeś jako osoba fiz. stał się nipem firmowym.
Są
Teoretycznie nie, bo jest już wpis
Kiedyś widziałem cos o firmie w Kielcach która pomag załatwić fundusz pomostowy chodzi o owe 700 zł miesiecznie. Niestety nie moge tego znależć ani tu ani na innych forach.
KTOŚ MOŻE ZNA TĄ FIRMĘ? Coś mi jednak mówi że to byłu na tym forum....
Chce otworzyc swoj sklep z markowa odzierza w woj.Slaskim ale jestem z Opolskiego,gdzie mozna sie najlpeij zglosic o dotacje? Lepiej pojsc do UP albo starc sie o dotecje z UE,a moze sa jeszcze jakies miejsca gdzie mozna cos dostac? I wogole jak to pozlatwiac,jestem poczatkujacy i nie bardzo wiem gdzie sie zglosic?
Z gory dzieki za informacje. Pozdrawiam
Więcej dostaniesz z UE, ale to dopiero raczej na wiosnę. Wtedy zaczną sie kolejne projekty, tyle, że kasa będzie gdzieś za jakieś 5-6 m-cy od wystartowania danego programu. Tak to długo trwa, no chyba, że w tym rozku, a raczej 2008 coś się zmieni.
A gdzie jest mniej zalatwiania papierkowych rzeczy w UP czy EU? I czy w EU tez sa jakies szkolenia?
Mniej załatwiania jest oczywiście w PUPie. Dodatkowo szybciej taką dotację dostaniesz.
Projekty z UE prawie zawsze miały komponent szkoleniowy przed złożeniem wniosku o dotację (oczywiście mowa o działaniu 2.5 ZPORR).
|
|