|
Dotacje z Unii na Działalność |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
o jakikolwiek punkt informacji europejskiej czy efsu. A program napisałem jak się nazywa:"Inicjowanie działalności innowacyjnej" ale to nie ważne. Interesuje mnie tylko adres takiego punktu gdzie moge się wszystkiego dowiedzieć na temat programów unijnych i dotacji z tym związanych. dzięki
Aaaa... Chcesz napisać projekt, złożyć wniosek w ramach programu :-) W takim razie potrzebujesz pomocy, której udzielą Ci w:
1. Agencja Rozwoju Pomorza S.A. ul. Piwna 36/39 80-831 Gdańsk tel. (0-58) 323 31 01 fax. (0-58) 301 13 41 e-mail: sekretariat@arpg.gda.pl http://www.arpg.gda.pl lub 2. Fundacja Gospodarcza ul. Olimpijska 2 81-538 Gdynia tel. (0-58) 622 60 17, 622 20 52 fax. (0-58) 622 59 85 e-mail: fungos@fungo.com.pl http://www.fungo.com.pl lub 3. Stowarzyszenie "Wolna Przedsiębiorczość" Oddział Terenowy w Gdańsku - Centrum Wspierania Biznesu w Gdańsku ul. Matejki 6 80-232 Gdańsk tel. (0-58) 347 03 42 fax. (0-58) 347 03 44 e-mail: cig@swp.gda.pl http://www.swp.gda.pl
dzięki wielkie
witam-jestem początkująca-bardzo mnei interesuje województwo podkarpackie do kidy mozna skladac wnioski - chce otworzyc zakład fryzjerski w pzremyślu mały 2 stanowiska-moze solarium do tego jedno łóżko-jaki wkład bed epotrzrebowac ic zy moge starc sie o dofinansowania z ue?? mam 26 lat
Polecam wątek o dotacji 6.2 PO KL.
dziekuje badrzo za odpowiedz ale nie bardzo wiem co to za wątki i gdzie tego szukac ,moge prosic o namiary-dziekuje
A gdzie udac sie po dotacje jak chcemy w dwie osoby otworzyc działalność, ale ja mieszkam na wsi a mój "wspólnik" w mieście(inny powiat)???
Czy to jest obojetne czy są jakies reguły???
UM albo lista Beneficjentów 6.2 PO KL i heja.
Nie rozumiem,mozna cos jasniej;p
Witam
Wiem że zaraz dostane odpis "patrz na forum" czy cos i obiecuje ze własnie to robie :-) bardzo mi zależy na każdej informacji wiec przeczytam predzej czy puzniej all ale jesli ktos w tym czasie mnie nakieruje bede wdzieczny . Chcę wybudować pensjonat nad morzem . Mam działkę i gastronomie juz tam . Zastanawiam sie teraz gdzie mogę coś otrzymać a że jestem zielony strasznie w tym temacie może ktoś mnie gdzie wyśle:-) chodzi mi o róże dofinansowania i ewentualne wskazówki . Z góry dziękuję .
Wysyłam - wpisz w googlach "RPO + swoje województwo"
Dziekuję juz udało mi sie do tego dotrzeć ale że nie wiem jak działa system ogólnie dotacji i dofinansowan to moze głupie pytanie ale czy jest coś jeszcze? czy tylko dotacje idą przez ten rozwój regionalny? bo wiele razy słyszałem ten wziął dotacje z unii inny bo urzył ekologicznego szamba . czy to jest wiele programów i trzeba poprostu szukać?
Takie inwestycje jak napisałeś to tylko RPO.
Mam takie pytanie -czy mogę sprzęt zakupić za granicą (będzie invoice) za pieniądze z dotacji? Problem w ty że np. dolar się waha czy nawet jest coraz tańszy, sumę wpisaną w biznes planie mam założoną z góry a wszystko się może zmienić, nawet na naszą korzyść ale to i tak nic nie da. Co wtedy?
Czy po otrzymaniu dotacji możliwe są jakieś korekty czy zmiany (np. pojawił się nowszy, lepszy czy tańszy sprzęt)? Wiadomo już jaki ma być wkład własny w PO KL 6.2 w mazowieckim?
Tak.
Trzeba w miarę dokładnie przewidzieć ile to będzie w PLN. Albo dogadać się ze sprzedawcą ;-)
Musi być ta sama lub większa funkcjonalność. Możliwe są zmiany ceny o 5% bez konieczności aneksowania, powyżej tej różnicy wymagany jest aneks.
Niestety ciągle nie. Nie ma jeszcze rozporządzenia więc nie ruszyły konkursy więc nie ma szczegółów.
|
|