|
Dotacje z Unii na Działalność |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Takie rozwiązanie jest możliwe.
hmm a czy wtedy mogłabym skorzystać z innej dotacji jak tak to jakiej?
Z RPO.
No niestety RPO odpada:( trzeba prowadzić firmę rok czasu żeby startować. Podobno tylko na podkarpaciu tak jest:) no nic zacofane województwo i tyle
Witam was po raz pierwszy i mam nadzuieje ze nie ostatni :))
Mam troche odlozonych pieniazkow i chcialbym otworzyc sklep badz hurtownie z ciuchami dla dzieci chcialbym sie dowiedziec cos wiecej o 2.5 ZPORR czy mialbym szanse na to zaznacze ze nigdy nie mialem otwartej dzialalnosci gospodarczej mam 25 lat mieszkam w wojewodztwie zachodniopomorskim czy wiecie rowniez cos na temat placenia podatku vatu na towar sciagniety z europy badz z poza mianowicie azji czekam na wasze pierwsze spostrzezenia z gory dziekuje i Pozdrawiam!!!
Witam was wszystkich.
Jestem z krakowa i właśnie rozstałem sie z moim pracodawcą :D ale już wcześniej zaczołem robić kurs na taxi i moje pytanie jest takie: Gdzie i czy moge starać sie o dofinansowanie takiej działalności gospodarczej. Czy w UP z funduszy unijnych?? Zależy mi na tym bo czytajac tu wiem ze sa takie możliwości. Tylko nie wiem czy one onejmuja przewóz osób jako taxi. i czy na rok 2008 na woj. małopolskie jest przewidziana taka dotacja z uni ??
WITAM SERDECZNIE,mam pytanie do was i mam nadzieje ze bedziecie mi w stanie jakos pomoc,otoz mam 23 lata i jestem uczniem,wpadlem na pomysl zalozyc pole do paintballa,pposiadam 2 hekary ogrodzonego pola za domem na ktorym jest kilka drzewek,stara szopa ktora mozna by bylo rowniez wykorzystac i niewielki lasek za ogrodzeniem i chcialbym wiedziec co musialbym zrobic zeby uzyskac dotacje na to i czy jest wogole jakas mozliwosc,dzialalnosc chcialbym zarejestrowac na siebie,musze sie teraz zarejestrowac jako bezrobotnhy zeby uzyskac te dotacje bo dodam ze nie pracuje,jakie sa mniej wiecej koszta otwarcia takiej dzialalnosci?mieszkam 7 km od 30tys miasta, kiedys w domu na dole byl bar wiec z budynkiem na sprzet nie ma problemu,w miescie zajmuje sie tym tylko jeden pan ktory ma kilka markerow i dzierzawi kawalek siemi za miastem z jednym starym budynkiem i malym laskiem to wszystko,jak mozna by bylo najlepiej zaprojektowac te pole?ale najbardziej chcialbym uzyskac informacje na temat tych dotacji czy jest wogole szansa ze bym je dostal i co musze zrobic?prosze o szceolowe informacje,plisss!!!!z gory dziekuje:)dodam ze jestem z woj podlaskiego,prosze pomozcie mi bo przewalilem cale forum i nic konkretnego nie znalazlem na ten temat,pozdrawiam wszystkich:)
Po raz tysiąc pięćdziesiąty ósmy:
DOTACJE NA START TO PUP i 6.2 PO KL. DOTACJE NA ROZWÓJ TO RPO i PROW. Rzadko kiedy jest inaczej.
Pieniedzy z 2.5 ZPORR juz dawno nie ma, teraz jest 6.2 PO KL
Na tej stronie poczytaj o dotacjach na start funduszeue.info
|
|