|
Dotacje z Unii na Działalność - strona 39 |
Dotacje z Unii na Działalność
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam. Obecnie jestem bezrobotna od pól roku, mam 25 lat i chciałabym założyć własny interes. Jest to praca w ubezpieczeniach i inwestycjach pod firmę AVIVA. O co mogę się starać? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Witam
Od początku roku mam zawieszoną działalność. Prowadziłem działalność od 2 lat wykonywałem meble kuchenne i szafy drzwi itp. Meble wykonywałem bez maszyn , elementy gotowe kupowałem i składałem w lokalu który wynajmowałem w warszawie. Miałem duże koszty . Chciałem iść do pracy i nazbierać pieniędzy na lokal i maszyny , ale na dzień dzisiejszy miałem tyle zleceń porostu telefon non-stop dzwoni. Klientów mam z warszawy . Nie jestem z warszawy niestety nie mam swojego placu i lokalu. Mam wuja pod warszawą u którego mógłbym postawić halę i wstawić maszyny. Wcześniej dostałem dotację z urzędu pracy na rozpoczęcie działalności za które kupiłem elektronarzędzia. Czy mam jakąś szanse na dotacje z unii na postawienie hali ( stolarni) i kupno maszyn? Suma która mi byłaby potrzebna to 200000zł. Oczywiście dotacja bezzwrotna. Pozdrawiam
witam, gdyby ktos poszukiwal mozliwosci pozyskania dofinanowania unijnego - dotacji - na nowa dzialalnosc lub rozwoj istniejacej to sa takie mozliwosci - nie dla wszystkich rzecz jasna. Ja osobiscie pozyskalem dla siebie oraz dla innych osob - moich klientow - dotacje unijne na nowe inwestycje wiec moge pomoc w przygotowaniu wniosku o dofinansowanie ale dla wnioskow conajmniej kilkudziesieciotysiecznych.
W razie pytan prosze pisac na PW (Prywatna wiadomosc).
Witam, chciałbym założyć działalność gospodarczą, w której byłbym wspólnikiem,jest to moja pierwsza działalność,wspólnik prowadził już firmę. Czy w tej sytuacji możliwe jest abym uzyskał dotację na rozpoczęcie działalności. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Witam.
Jestem nowym uczestnikiem tego forum i prosił bym o wyrozumiałość w dyskusjach o dotacjach UE na zagospodarowanie małych firm.Prowadzę działalność gospodarcza hodowla ryb,łowisko wędkarskie , jestem zielony w sprawie dotacji z UE na zagospodarowanie mojej małej firmy którą chciał bym powiększyć i zmodernizować proszę o wskazówki gdzie mógł bym ubiegać się o dotację na ten cel z góry dziękuję.
prosze o kontakt osoby ktore pomoglyby mi w uzyskaniu dotacji dla nowopowstalej dzialanlosci.Chodzi o branze meblowa.
W ramach projektu unijnego "Nie zwalniaj na rynku pracy" oferujemy darmowy kurs przedsiębiorczości, bezzwrotną dotację 40 tys. zł na założenie własnej działalności gospodarczej oraz wsparcie doradcze i finansowe przez 12 m-cy.
Projekt skierowany jest do: a) pracowników sektora Mikro, Małych i Średnich Przedsiębiorstw z branży włókienniczej, elektromaszynowej, motoryzacyjnej, w podregionie wałbrzyskim i jeleniogórskim (powiaty: bolesławiecki, jaworski, jeleniogórski, m. Jelenia Góra, kamiennogórski, lubański, lwówecki, zgorzelecki, złotoryjski, dzierżoniowski, kłodzki, świdnicki, wałbrzyski, ząbkowicki). b) osób bezrobotnych (max. do 6 m-cy), które pracowały w takich przedsiębiorstwach Skorzystaj z szansy! Nie zwalniaj na rynku pracy!
Witam wszystkich.Mam pytanie dotyczące dotacji na otwarcie działalności gosp. Rok temu zamknęłam moją jedno-osobową firmę.Od maja ubiegłego roku jestem zarejestrowana jako osoba bezrobotna czyli z tego co wiem dotacja z Up nie należy mi się gdyż musiałby minąć rok a na dodatek tam potrzebują 2 osoby jako żyrantów których nie znajdę w swoim otoczeniu ponieważ wszyscy pracują za najniższą stawkę. Nie mam pojęcia w które drzwi zapukać i gdzie się skierować.Pomóżcie proszę, pochodzę z podkarpacia ciężko tu o dobrą pracę i ogólnie o jakąś pracę. Nie chcę siedzieć z założonymi rękami gdzie mam pełno pomysłów które już są wypróbowane.Ps. Czy ktoś tak jak ja próbował zacząć coś od przysłowiowego zera? W domu są już 3 osoby bez pracy.
Jestem osobą która się stara o datacje na działalność gospodarcza .Mam pytanie odnośnie żyrantów a konkretnie czy forma w jakiej poręczają mi pieniądze z dotacji może wpłynąć na ich zdolność kredytową? Nie ma tu obawy nie spłacenia tych pieniędzy a tylko i wyłącznie fakt czy jak taka osoba już poręczy to czy w ten sposób ograniczy swoje możliwości względem np. banku i jakie mogą kryć się ewentualnie zagrożenia z formy poręczenia oczywiście jak pisałem wyżej nie jest to możliwość zerwania umowy z PUP. Potrzebuje tych odp żeby wiedzieć czy przekonując osoby nie pakuje je w niepotrzebne kłopoty .
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacje z Unii na Działalność (osoba niepełnosprawna)
- Dotacje z PUP a Unii - Dotacje z Unii - Dotacja z Unii na działalność we franczyzie - Dotacje z unii dla kogo? - Dotacje z Unii na firmę - Pytanko do prowadzących działalność - kasa z unii - Firma Consultingowa- dotacje z Unii - Dotacje z Unii Europejskiej, Dotacja z PUP Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|