|
Dotacje z Unii na Działalność |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Na co potrzebujesz dotację i w jakiej wysokości?
Na remont pomieszczenia w ktorym bede mial sklep z odzierza i na meble.Razem mnie to bedzie kosztowac ok 100 000zł.
To masz szczęście do terminów. Lada dzień rusza 1.1.2 ORPO Inwestycje w mikroprzedsiębiorstwach. Możesz liczyć na dofinansowanie w wysokości do 65% kosztów kwalifikowanych i jednocześnie nie więcej niż 550 tysięcy złotych.
Jeżeli Cię to interesuje to zapraszam do współpracy :-)
Jak najbardziej jestem tym zainteresowany,wiec gdzie moge sie zgłosic by cos takiego zalatwic?
Witam,
Mam parę pytań odnośnie dotacji z UP. - Działalność trzeba prowadzić przez 12 miesięcy nie można w tym czasie podejmować innych prac ani umów o dzieło itd. Mam umowę o dzieło w związku z reklama w moim serwisie internetowym. Czy jest to jakaś przeszkoda? - Planowałem otwarcie firmy ogólnobudowlanej jednak w UP zapytali mi się od razu o wykształcenie w tym kierunku którego nie mam (studiuje zarządzanie specjalność gospodarka nieruchomościami). Czy to także problem? Dodam, że zasugerowali żebym oświadczył że zatrudnię specjalistę. Czy chodzi o np zwykłego murarza czy technika budowlanego z papierami? - Jakie są szanse otrzymania dotacji?? Dla porównania mogę dodać ze z programu ZPORR 2.5 ze 140 osób dofinansowanie dostało około 45 (w Gnieźnie GARG) -Czy w uzyskaniu dofinansowania mogą pomóc "papiery" mojego ojca który jest technikiem budowlanym i też prowadzi taką działalność? W końcu zawsze mógłby wesprzeć fachową poradą. -Aby dostać dofinansowanie trzeba wypełnić wniosek i podpisać kilka oświadczeń w których napisane jest ze "nigdy nie odmówiłem bez podania przyczyny proponowanej przez up pracy" jeżeli pójdę na bezrobotnego to up zaraz może mi dać zajęcie. Jak to wygląda?? Proszę chociaż o odpowiedzi na część pytań. Z góry dziękuję
zamienień ją na fakturę.
Zależy jak to opiszesz.
no wybacz..
Mogą jeśli umiejętnie to opiszesz.
normalnie. Postarasz się aby żaden pracodawca Cię nie chciał.
Witam
Planuje otworzyć pub blisko centrum miasta, jednak nie będzie to typowy pub z piwem i piłkarzykami. Mam zamiar trochę go urozmaicić i w związku z tym sporo wzrosną koszty na wyposażenie lokalu. Z jakiego programu mogę skorzystać? Obecnie jestem studentem zaocznym - czy to ma jakieś znaczenie przy przyznawaniu dotacji? Z góry dziekuję za pomoc.
6.2 PO KL lub RPO.
Żadnego.
a z którego lepiej skorzystać? oraz czy mogę być zarejestrowany jako bezrobotny? czy to pomoże/przeszkodzi w uzyskaniu dotacji? oraz czy umowa zlecenie na którą obecnie jestem zatrudniony coś zmienia? dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi
Gdzie mogę znaleźć informacje kiedy ruszy POKL 6.2 w Wielkopolsce? Co to właściwie są "koszty kwalifikowane"? Planuję otworzyć sklep internetowy- czy dotacja może być również częściowo przeznaczona na zakup towaru, artykuły biurowe, doradztwo czy na reklamę?
Cześć Wojtek
Widzę, że znasz się na rzeczy i możesz mi pomóc. Mam działkę 2h, która może już pod koniec stycznia zostanie przekształcona na działkę budowlaną. Zacząłem robić na niej 2 stawy rybne o pow 1h oczywiście legalnie projekt zezwolenie na budowę, operat wodnoprawny itp starałem się o dotacje, którą mi przyznano i otrzymam ją po zakończeniu robót na wiosnę. Teren jest bardzo malowniczy, położony w dolinie pod lasem. Zamierzam wraz ze szwagrem wybudować karczmę, gospodę z nastawieniem na wesela i inne imprezy, chciałbym dodatkowo mieć kilka pokoi dla gości. Działka leży ok 3km od miasta i jest na terenie gminy czyli wioska. Mam 150tys gotówki wiem, że to stanowczo za mało. Czy możesz mnie poprowadzić przez projekt unijny, który pomoże mi w realizacji tego przedsięwzięcia. Miałby to być interes rodzinny, nie jesteśmy bezrobotni i nie mamy jeszcze założonej DG.
zależy.
uniemożliwi jej uzyskanie
niby co miałaby zmienić?
Na stronie WUPu.
Google.pl
Częściowo na towar - tak. Artykuły biurowe? A ile chcesz na nie wydać? Po to jest pomostówka. Doradztwo będziesz miała w pakiecie więc nie możesz na nie wydać pieniędzy. Reklama także odpada.
od czego zależy? i czy studenci dzienni również mogą sie ubiegać o dotację? dziękuję za wszystki informacje
od wielu rzeczy :-)
mogą.
|
|