witam
Czy ktoś się orientuje jak to jest z dzialaniem 2.5 w woj. warmińsko-mazurskim, temat: otworzenie własnej firmy. Czy pieniądze jeszcze będą i jeśli tak to kiedy może działanie ruszyć. pozdrwiam
|
Dotacje z UP + Unia w woj. śląskim - strona 2 |
Dotacje z UP + Unia w woj. śląskim
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
witam
Czy ktoś się orientuje jak to jest z dzialaniem 2.5 w woj. warmińsko-mazurskim, temat: otworzenie własnej firmy. Czy pieniądze jeszcze będą i jeśli tak to kiedy może działanie ruszyć. pozdrwiam
Długo spałeś :-)
Poszukaj na forum info o 6.2 PO KL.
Rozumiem ze na otwarcie biznesu mozna otrzymac dotacje tylko z jednego zrodla np z PUP. Ale czy potem mozna sie ubiegac o dotacje unijne na rozwoj firmy? Np otwieram maly warsztat samochodowy i bede sie staral o dotacje z PUP na otwarcie wlasnej dg. Czy po jakims czasie moge liczyc na wsparcie z Unii np na rozbudowe warsztatu lub budowe nowego serwisu samochodowego?
Jestem z wojewodztwa lubelskiego.
100 razy pisaliśmy, że tak.
Ja czytałam w gazecie prawnej,że o dotacje będą mogli się ubiegać bezrobotni jednoczesnie z up jak i z unii.Jest to tzw.program operacyjny-kapitał ludzki.bezrobotny bądzie mógł otrzymać razem 70 tys złotych.(29.5 tys. z funduszu ,a 40.tys. ze środków unijnych.Nowelizacja ma wejść w życie 1.01.2009roku.wiem ,bo sama otwieram firmę i po rozeznaniu zostałam poinformowana żebym poczekała z tym do nowego roku.prosze się dopytywać,nic straconego a może faktycznie się coś więcej zyska.
Po pierwsze to zobacz na datę cytowanego posta - początek 2007 roku. Wtedy tak było. Po drugie to na szczęście nie będzie na razie 70 tysięcy. I oby długo nie było. Dlaczego nie będzie i dlaczego na szczęście dyskutujemy w innym wątku :-)
cześc chciałbym się skontaktować z jjakąs osobą która zajmuje się takimi projektami inijnymi czy pozyskaniem pieniążków na własny biznes proszę o kontakt chcialbym porozmawiać na skyp bardzo był bym wdzięczny
z wyrazami szacunku michał janas
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacje w woj. śląskim
- Jakie dotacje w woj. śląskim - Kto ma pomysl na rozkrecenie bizenesu w woj.ślaskim - Oferta kredytu w ING Banku Śląskim S.A. - Siłownia a Unia - POSZUKUJĘ PRACY W DOWOLNEJ BRANŻY W WOJ.ŚLĄSKIM - Dotacja unia UE na DOM WESELNY - Unia a urzad pracy... - POSZUKUJĘ FIRMY, KTÓRA PRZYJMIE NA STAŻ W WOJ. ŚLĄSKIM Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|