|
Dotacje z UP - Włocławek |
Dotacje z UP - Włocławek
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam, mam nadzieje, że jest tu ktoś z Włocławka lub okolic i wie co się święci w UP? Ponoć teraz bezrobotni nie muszą ukończyć żadnego kursu, by występować o dotację. Tym razem, wniosek i biznes plan można składać w dowolnej chwili i będzie on rozpatrywany przez jakąś komisję, która będzie rozmawiała z kazdym kandydatem z osobna? Może ktoś wie coś więcej jak to ma wyglądać? Może w innych regionach nie było kursów tylko taki system przyznawania dotacji działał od początku?
U mnie woj. opolskie trzeba przejśc kurs przedsiębiorczości. Natomiast jeśli chodzi o rozmowę to taka również jest, ale z doradcą zawodowym, który to sprawdza predyspozycje określonej osoby. Wydaje mi się, że najważniejszą rzeczą przy ubieganiu się o dotację jest dobrze wypełniony wniosek z dołączonym biznesplanem. Bardzo ważne jest również:
a) doświadczenie b) forma zabezpieczenia c) przewidywane efekty ekonomiczne d) rynek zbytu e) strategia konkurencyjności f) zmiana profilu firmy w przypadku wystąpienia trudności ze zbytem Myślę, że na te aspekty trzeba zwracac uwagę przy wypełnianiu wniosku, jak również przy sporządzaniu dobrego biznesplanu.
O biznes plan, to akurat się nie martwię, 2 lata temu występowałam o dotacje z UP i sama sobie pisałam biznes plan, to nic trudnego, jak się wie czego chce i zna się rynek. Tym razem o dotacje będzie występował mój chłopak no i zaszły zmiany. Ja na kurs chodziłam 3tyg, miałam rozmowę z doradca zawodowym, ale to było tylko wypełnianie ankiety i pytania typu jak Pani ocenia swoje możliwości. Teraz ma kursów nie być, wniosków jeszcze nie przyjmują bo nie wiedzą dokładnie jak ma wyglądać cała procedura. Wiadomo tylko, że ma być jakaś komisja, która będzie rozmawiała z każdym kandydatem z osobna (coś na wzór rozmowy z doradcą). Swoją drogą jestem ciekawa ile w ciągu roku realizują wniosków we Włocławku?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacje z UP - Włocławek": - Wywrotki 4-osiowe na Włocławek - Dotacje unijne a dotacje z Skarbu Państwa - można łączyc? - Wniosek o dotacje unijną - WYBRANY W KONKURSIE NA DOTACJE ! - Dotacje dla bezrobotnych i dotacje dla pracujących - Dotacje z PUP
• Strona 1 z 1
|
|