Witam.
W jaki sposób można dotrzeć do właścicieli małych sklepików na terenie całej Polski ?
Towar to drobna galanteria drewniana : ozdoby, skrzyneczki, szkatułki, wieszaki etc.
|
Dotarcie do klienta > małe sklepiki |
Dotarcie do klienta > małe sklepiki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam.
W jaki sposób można dotrzeć do właścicieli małych sklepików na terenie całej Polski ? Towar to drobna galanteria drewniana : ozdoby, skrzyneczki, szkatułki, wieszaki etc.
Wsiadasz na miesiąc w samochód i jedziesz po wszystkich wojewódzkich miastach poświęcając 2 dni na jedno miasto. No może na Wawę 3 dni. I jeździsz po sklepach.
Istnieje jeszcze łatwieszy sposób ino nie mogę CI pomóc bo dawno widziałem taki temat, na jednej stronie można wykupić mailing do wszystkich firm ino nie pamiętam nazwy tej strony ale wiem że była na p ...(taka żółta oprawa graficzna).
Jeżeli coś znajdę dam Panu znać! Pozdrawiam
chyba najlepszy sposób z możliwych
Oj ciężko by było .
Pierwsza sporawa to trzeba wcześniej znaleźć "profilowanego" klienta a potem jedziemy w odwiedziny.
Można też spróbować podzwonić
Wyszukaj firmy które potencjalnie mogłyby być zainteresowane w internetowych katalogach Panoramy Firm i kontaktuj się z nimi, przedstaw ofertę. Najlepiej tez w drugą stronę : sam zrób sobie tam wizytówkę to wtedy oni Cię znajdą, to jest wg mnie w tej sytuacji najlepsze rozwiązanie. Napewno lepsze niż np strona www, na nią ludzie nie trafią sami z siebie, a dobre pozycjonowanie to jest długa i kosztowna sprawa. A z katalogów korzysta pełno internautów i przedsiębiorców.
właściciele małych sklepików to ludzie zazwyczaj starsi, którzy są z dala od internetu. według mnie w grę wchodzi tylko bezpośredni kontakt
Witam zajmuje się wysyłaniem mailingu. Można wysłać maile do takich sklepików, każda forma dotarcia do klienta jest dobra. Np. Jeśli sklep ma e-mail i podaje go na swoich wizytówkach, lub jest podany wraz informacją o firmie w jakimś katalogu internetowym firm, to na pewno sprawdza tą skrzynkę mailingową. Tak dla picu firmy nie podają raczej swojego maila. Można wysłać mailing tylko do firm zajmujących się sprzedażą takiego asortymentu, na pewno przyniesie skutek. Jeśli podacie że jesteście hurtownią i chcecie nawiązać współpracę, wierzcie mi 70% przejdzie z maila i sprawdzi waszą ofertę. Nie wysyłaj spamu bo tylko na tym stracisz, lepiej jest wysłać zapytanie ofertowe. Dlaczego? Dlatego, że sprzedawcy detaliczni szukają zawsze najlepszych cen, a jeśli masz dobrą cenę, lub dobrą jakość produktów możesz pozyskać klienta. Pamiętaj, że musisz dotrzeć do niszy która ma być twoją klientelą, która sprzedaje taki asortyment w cenie detalicznej. Pozdrawiam w razie pytań można pisać na maila.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotarcie do klienta > małe sklepiki": - Dotarcie do klienta. - Sklepiki szkolne - sklepiki dotacja - Sklepiki szkolne dystrybucja - Dotarcie do polonii za granica
• Strona 1 z 1
|
|