|
Dowody wewnętrzne |
Dowody wewnętrzne
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich,mam takie pytanie od miesiąca prowadzę swoją działalność(jest to działalność handlowa)nie posiadam kasy fiskalnej i wypisuje rachunki a pod koniec dnia sporządzam dowody wewnętrzne i jako całość umieszczam i księguje w KPiR.Ostatnio mam taki dylemat wystawiłem kilka rachunków a pod koniec dnia sporządziłem dowód wewnętrzny tylko nie wiem jak go zaksięgować gdyż w programie do księgowości mam opcje wpisania nr dokumentu(tym dokumentem jest rachunek)skoro wystawiłem kilka rachunków a dowód wewnętrzny sporządziłem jeden to jaki mam wpisać ten nr dokumentu skoro mam ich np:3
Dowodem wewnętrznym księguje się sprzedaż nieudokumentowaną - czyli bez rachunków.
Skoro wystawiasz rachunki, to jest to sprzedaż udokumentowana - właśnie tym rachunkiem. Tak więc albo wpisujesz każdy rachunek oddzielnie, albo robisz zestawienie rachunków i wpisujesz całe zestawienie jedną pozycją.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dowody wewnętrzne": - dowody kupna - dowody zakupu te faktury ze sklepu - Jakie dowody zakupu? Nie jestem VATowcem - Brak kasy, a dowody do reklamacji... Problem... - Szkolenia wewnętrzne
• Strona 1 z 1
|
|