|
Dowóz alkoholu do mieszkań. |
Dowóz alkoholu do mieszkań.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, cały czas planuję rozkręcić jakiś mały biznesik, i wpadłem na pomysł, aby otworzyć w moim mieście coś typu "pogotowie alkoholowe". Miasto liczy 4 tys. mieszkańców, a sklepów 24h nie ma. I mam tu pewien pomysł, chciałbym zwrócić się o dofinansowanie wraz z jeszcze jedną osobą na rozkręcenie biznesu. Jeżeli dobrze kojarzę to na jedną osobę wynosi ok 20 tys zł. Oczywiście nie oczekuję dużych zysków, ale zależy mi na dofinansowaniu, za które, np 3 tys poświęciłbym na biznes, a resztę wydałbym na jakiś samochód. Wypowiadajcie się czy ten interes ma rację bytu i czy otrzymałbym dofinansowanie na tego typu interes.
Nie dostaniesz zezwolenia na dowóz alkoholu bo jest to prawnie zabronione
Tak samo z dofinansowaniem
Takie usługi po znajomości świadczą taksówkarze, więc nie ma szans na przebicie ;)
Za pieniądze z dofinansowania nie można kupować auta.
Dla mnie niebezpieczny interes. Dostaniesz zamówienie do meliny to możesz z kosą do domu w plecach wrócić, a o kasie zapomnij.
Osobiście otrzymaną kwotę dofinansowania na stworzenie nowego miejsca pracy przeznaczyłem w 80% na auto - tyle że ciężarowe :) Fiat Panda z kratą.
4tys mieszkancow? pfff ty chyba glowe masz tylko po to zeby ci deszcz do szyi nie napadal, gdzie w takiej dziurze takie cos otwierac. w ogole te kombinowanie z dofinansowaniem czlowieku ty w ogole nie masz pojecia o czym piszesz znajdz sobie robote w bierdonce na kasie i zapierdzielaj robota - dom - robota - dom ... i sie nie wychylaj bo z takim podejsciem jak masz teraz to nic innego ci nie pozostaje.
Dobry żart. Ale po co wydawać aż 3 tyś na samochód ? Za połowę tej kwoty miałbyś skuterek, albo dobry rower. Tańsze są w eksploatacji i nie musiałbyś o dotacji myśleć.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dowóz alkoholu do mieszkań.": - Dowóz alkoholu do domu - Dowóz alkoholu na imprezy - DOWÓZ ALKOHOLU DO KLIENTA - Dowóz zakupów - alko dowóz
• Strona 1 z 1
|
|