|
Drewno kominkowe - strona 12 |
Drewno kominkowe
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czym wywozicie drewno do klientów trzeba mieć jakiegoś dostawczaka czy jak to robicie? Bo z tym mam problem bo nie mam żadnego busika jedynie auto i przyczepkę z takim zestawem da się rade??? na przyczepkę wejdzie z 3m
Iveco z kiprem co do tej przyczepki to smialo dasz rade ale nie zawsze komuś chce sie stać na mrozie ten czas co ty rozładujesz tą przyczepke.
Masz racje mogą trochę marudzić ale na początek i to może być dobre. Ile MB przerabiasz rocznie?
2-3 tyś kubików mniejsze ilości moim zdaniem są nie opłacalne jak policzyć koszta.
Jeśli można wiedzieć to jak Ty liczysz po ile kupujesz drewno i zaś sprzedajesz żeby z tego zostało? Jak to wygląda? Jeśli możesz to odpowiedz będę wdzięczny
Opisze ci na priv.
rynek drewna kominkowego jest juz dosyc zapchany! jest duzo osob ktore robią to dorywczo! maszyny nie som tanie! dostep stały do materiału???
warto przekalkulowac!!!! czy sie opłaca! pozdrawiam
U mnie buk, grab kosztuje 110zł za 1mp. Ja sprzedaje tylko na rynek lokalny i w zasadzie dorabiam a nie zyje z tego:d rocznie , a raczej w sezonie sprzedaje 150-200mp:d ale zamówienia ciagle rosna, zreszta wydaje mi sie że bedzie wiekszy popyta po tej zimie bo kazdemu wdała sie weznaki, także ludzie beda sie bac powtórki w przyszłym roku:d
No właśnie 150-200 mp rocznie to można nazwać dorabianiem sobie ja musze 500mp sprzedac rocznie by pokrylo to tylko same koszty bez wypłat pracowników.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi ja tez planuje to robić w wolnym czasie mysle ze zawsze coś do kieszeni wpadnie a jak nic nie będę kombinował to jest pewne ze nic mieć nie będę. Jak zauważę ze mam wielki zbyt to pomyśle o wiekrzej produkcji ale to tylko myśli zbiegiem czasu się wszywko okaże
W jaki sposób jest najlepiej znaleźć odbiorców jak do nich dotrzeć??? Macie jakies sposoby ulotki itp czy w jaki sposób to robicie z góry dzięki za odpowiedzi:)))
Sprzedaj nieżenione drzewo, poukladane dodaj 3 kawałki rozpalki np.swierka i sami się znajda sprzedaj 5 klijentom a oni juz nagłosnia sprawe, tak bylo ze mna:d
Mam w planach otwarcie suszarni drewna kominkowego.Posiadam murowany budynek o powierzchni 250m2 i grunt o powierzchni ok 5000m2.Proszę o rady i opine w tej sprawie,z góry dziękuję.
witam.CZy ktos moze podac linka z suzarniami ktore nadaja sie najlepiej do suszenia drewna kominkowego.pzdr
Nie wiem czy sie opłaci inwestować w suszarnie to dość spore koszta suszenia drewna opałowego.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|