Witam wszystkich
Świadczę usługi cięcia i łupania drewna kominkowego wydajną piło-łuparką z dojazdem do klienta na terenie woj. małopolskiego.
Zainteresowanych proszę o kontakt na priv
Pozdrawiam
|
Drewno kominkowe - strona 15 |
Drewno kominkoweBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich
Świadczę usługi cięcia i łupania drewna kominkowego wydajną piło-łuparką z dojazdem do klienta na terenie woj. małopolskiego. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv Pozdrawiam
A jak wygląda kwestia prawna pozyskiwania drewna od prywatnych właścicieli lasów no bo w końcu nie każdy z nich jest w stanie okazać sie papierkiem na drewno które posiada. Czy w sytuacji nabycia takiego drewna można zostac przypadkowo posądzonym o nielegalna wycinkę w przypadku gdyby ktoś zainteresował sie skąd mam to drewno?
Witam wszystkich,
drewnem kominkowym zajmuję się od roku, coś na ten temat już wiem i szczerze powiem, że nie jest łatwo. Jest to bardzo ciężka pracy, maszyny profesjonalne są drogie, trudno o zakup drewna w dobrej cenie, potrzebny jest plac z dogodnym dojazdem dla tirów nawet w zimie. Należy się zabezpieczyć z towar przynajmniej na 3 miesiące do przodu (najlepiej wysuszyć drewno na zimę), czyli minimum 300 mp. bo inaczej nie kupimy tanio i mogą być zastoje. Niestety ja nie miałem wystarczająco dużo kapitału i obecnie jestem zmuszony zrezygnować z tego biznesu (tylko na chwilę, bo temat jest fajny). Jeżeli jest ktoś zainteresowany mogę odsprzedać maszyny, samochód dostawczy z kiprem, biznesplan, na który otrzymałem dotację w wys.40 000 zł. Służę oczywiście doradztwem.
do "anumar'a" proszę o kontakt na numer : 787775071 w sprawie sprzedaży z postu powyżej
Witam, chciałbym zająć się produkcją drewna kominkowego, drzewo zakupić u leśniczego, pociąć, połupać, złożyć na placu żeby przez lato przeschło, na jesień zawieźć do klienta.
Chciałbym pozyskać dotacje unijną 40 tys. zł na zakup drzewa, samochód dostawczy z kiprem, i tutaj moje pytanie czy muszę mieć jakiś własny wkład ? czy lepiej odrazu skontaktować się z firmą zajmującą się pozyskiwaniem dotacji i jakie pieniądze bierze taka firma, czy jest to jakiś procent od dotacji? Posiadam piłę spalinową profesionalną, krejzaga, łuparkę zrobił bym sam lub zakupił , plac do składowania drewna również posiadam Prowadziłem już działalność gospodarczą, minęło 5 lat i mogę wejść na niski ZUS, jestem z woj. pomorskiego, u konkurencji drewno połupane dąb, buk, brzoza jest w cenie 180 zł za 1mp. Za podpowiedzi z góry dziękuje, pozdrawiam Piotr
Widze że nie macie czasu się wypowiadać, :) pewnie każdy łupie swoje drzewo póki jest ładna pogoda
Juz chyba wszystko zostało napisane zastanow sie jaka masz moc przerobowa bo dzisiaj zarabia sie na ilosci nie jak kiedys ze nie musiales tyle przerabiac dzis to musi "zazebic" bo inaczej kiepsko na tym wyjdziesz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Drewno kominkowe - strona 15": - Drewno kominkowe - DREWNO KOMINKOWE - Drewno kominkowe - DREWNO KOMINKOWE!!! - DREWNO KOMINKOWE !
|
|