A drzewa owocowe grusza, leszczyna i inne ?
Tylko czy znajdzie się klient ?
|
Drewno kominkowe - strona 5 |
Drewno kominkowe
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A drzewa owocowe grusza, leszczyna i inne ?
Tylko czy znajdzie się klient ?
z tego co wiem na ścięcie drzewa potrzebne jest zezwolenie nawet jak to jest na twojej działce.
Tak, ale nie owocowe.
wiesz jak pomyślisz to i odpady komunalne sprzedasz ;) a szambo to już wogóle ,licytacje możesz urządać g......... na pole to jest ekologiczne to wiesz teraz moda na to .
oczywiście drzewa owocowe mają większą cenę i prędzej sie sprzedadzą hmmm ktos kto wędzi napewno kupi jabłoń a kto w kominku innie owocowe. gdyż są to drzewa bardziej wartościowe
Ciekawe dlaczego nie ma skupów drewna opałowego, kominkowego. Ja byłbym zainteresowany bo przynajmniej bym wiedział że się od razu tego pozbędę.
drzewo do kominka ma pewną specyfikacje nie każde sie nadaje spal olszyne i dąb porównaj a się dowiesz bardzo dużo o drzewie.
co do tej sosny to 1m3 kosztuje max. 80 zł dąb można kupić za 100 zł za m3 a co do cen drzewek owocowych to nie mam pojęcia ale wątpie że nadają się one do kominka
podałem cenę z mojego regionu
u mnie buk kosztuje 130zl m3
czereśnia około 110 zł m3.. do tego dochodzi przywiezienie z lasu a później pocięcie. Może ktoś sprzedaje już wysuszone i pocięte drewno kominkowe?
no tak , takie sa ceny to może faktycznie może by pomyśleć o skupie dzewa rąbanego taki jeden fachmier płaci za 1h rąbania dzewa całe 5zł a potem wywozi je do niemiec fajny biznes co ? NIEWOLNICY WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ ale to juz było i wiadomo jak się skończyło ha ha ha ..........
Ja mam do ścinki drzewa gruszy, jabłoni, leszczyny, wiśni. Chciałbym sprzedać to jako drewno na opał, nie kominkowe. Tylko zanim to potne to muszę zamieścić jakieś ogłoszenie czy w ogóle będą chętni.
Prosze was nie wypisujcie glupot!! portal aukcyjny Lasów państwowych to www.e-drewno.pl mozna tam licytowac drewno lecz na poczatek trzeba wplacic wadium 3000zł jako zabezpieczenie . Przy takim biznesie trzeba dokladnie znac sie na drewnie i jego klasach w lesie drewno jest klasyfikowane i mozna wtopic !!! Cena podawana jest cenna srednia za sciete dreno jesli dochodzi do zakupu okazuje sie ze w calej parti jest 50% drewna klasy 1 i to juz jest koszt kolo 300zł > za metr szescienny reszta troszke slabsze itd.
Natomiast na aukcjach prawie nie ma drewna opalowego na to jest bardzo duzy zbyt . W lasach mozna pozyskac male ilosci drewna opalowego ze wzgledu na to ze chetnych jest zbyt duzo. Ale mozna zaczac od galeziowki ktora jest dostepna do oporu i mozna ja wyrabiac pio 7-10zł za metr,Sosny oczywiscie !!! Na twoim miejscu zaczol bym od TARTAKÓW i handlu oflisami kupujesz w paczach po 3m za 80-100zł tniesz i sprzedajesz za 80 zł za mpn ( metr przestrzenny nasypowy) z 1 metra oflisow zrobisz 1,8 mpn Radzil bym zakupu wywrotki!! Jak ktos ma pytania prosze napisac na maila ecodiesel8@wp.pl
Witam. Mam zamiar rozpocząć produkcje drewna kominkowego. Potrzebuje stałego odbiorce z własnym transportem na Mój produkt. Mieszkam 95 km od Warszawy, w miejscowości Załuzie koło Różana. Kontakt: Tel: 512 343 750 lub gg: 9276217. Pozdrawiam
Witam. Mam zamiar rozpocząć produkcje drewna kominkowego. Potrzebuje stałego odbiorce z własnym transportem na Mój produkt. Mieszkam 95 km od Warszawy, w miejscowości Załuzie koło Różana. Kontakt: Tel: 512 343 750 lub gg: 9276217. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|