|
Drodzy użytkownicy forum pomożcie wymyslić nazwe dla firmy? |
Drodzy użytkownicy forum pomożcie wymyslić nazwe dla firmy?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chodzi o sklep spożywczy ? z gory wielkie dzieki!
Warzywniak?
Brukselka? Pomidorek? i wiele wiele innych warzywnych. :)
a moze taka nazwa jak " U....." i twoje imie
pzdr
Poprostu "Jarzyniak" :D
a moze SKLEP SPOŻYWCZY :)
mysle, ze zwyczajna nazwa "Sklep Spożywczy" bedzie najlepszym rozwiązaniem! a poza tym oswietloną reklame cocacoli, lecha, żywca itp.
troche siedze w tej branzy i sadze ze powyzsza propozycja nazwy "sklep spożywczy" i te reklamy świetlne to naprawde bardzo wieśniackie, według mnie fajnie wycięte litery np z plexi daja dobry efekt, skromnie a widocznie, a nazwa hmm... kiedyś w krakowie byłem w takim sklepie o nazwie "kefirek" do tego fajne logo według mnie rewelacyjny pomysł.
Kefirek to mnie sie kojarzy z sylwestrem :D Ciekawe dlaczego :D Jakbym kiedyś otwierał monopolowy to nazwałbym go kefirek :lol:
Zależy gdzie jest ulokowany ten sklep, bo gdyby stał za rogiem, to można byłoby go nazwać np. 'sklep za rogiem' i dorobić jakieś rogi. Pozatym nazwa sklepu spożywczego nie jest tak strasznie ważna. Ludzie i tak zrobią sobie od niej jakiś swój skrót i będą go używac.
...może "ul.Pomidorowa" :P
jak na warzywniak to nazwa ul. pomidorowa mi się podoba!
Nazwa powinna być śmieszna. Żeby klienci mogli się z niej śmiać. To będzie taka ,,marka"
a ja uwazam ze nazwa jest w miare wazna, ale jak ktos napisal i tak ludzie beda mowic jak im wygodnie.
najwazniejsza w spozywczym jest mila szybka obsluga i swiezy towar.
proponuję nazwę "Zółty sklep", oczywiście nazwa musi coś oznaczać, czyli należałoby dokonać wizualzacji punktu w takim kolorze. Reklama zewnętrzna i węwnętrzna na zółto, plus inne odpowiednie kolory.
A ja proponuję np "Nie HiperMArket" ale to tylko wtedy gdy nie masz planów na naprawdę hiper market.
może być też "stodoła" znam jeden co się tak nazywa potocznie nie oficjalnie :) albo "kącik oszą" "mini kerfur" "mały makrokesz" itd :) czasami nazwa może wiązać się z otoczeniem sklepiku np "osiedlak" itp Tak naprawdę nazwa nie jest aż tak bardzo znacząca aczkolwiek nie może być politycznie nie poprawna np "pod mocherowym beretem :P
pod moherowym beretem mogloby sie zle skonczyc, bo bereciary niezly przychod generuja ;-)
Sprawdź również podobne tematy:
- Prosze pomóżcie wymyslić nazwe firmy
- Pomozcie wymyslic nazwe dla firmy eksportowej - Pomóżcie wybrać nazwe dla firmy - Pomozcie nadac nazwe firmie - Sprzedam CIEKAWĄ NAZWĘ i DOMENĘ dla firmy-serwisu-firmy - Wdzięczna za nazwę dla firmy - Pytanie o nazwę firmy - Pomysł na nazwę firmy - Jaką nazwe firmy... Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|