Czy sadzicie ze inwestycje w akcje firm naftowych przy aktualnych rekordowo wysokich cenach ropy to dobry strzal?
Prosze o konkretne opinie
|
Drozejaca ropa |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Czy sadzicie ze inwestycje w akcje firm naftowych przy aktualnych rekordowo wysokich cenach ropy to dobry strzal?
Prosze o konkretne opinie
Nie ma czegoś takiego jak wysokie ceny ropy, ropa zawsze będzie drożała i zawsze się opłaca w nią inwestować.
Piszac-rekordowo wysokie ceny ropy- mam na mysli wzrost ceny ropy w ciagu ostatnich 5 miesiecy o $21.Nie gralem nigdy na gieldzie ale od kilku misiecy utrzymuje sie trend wzrostu i nie zapowiada sie na to ze szybko pojdzie w dol.
Pytanie do Was gdzie i co kupowac?Polska-Wig20 czy FTSE 100,NASDAQ? Nie oczekuje szczegolnej analizy poszczegolnych rynkow ale cos o so mozna sie zaczepic. Dzieki
tez dopiero zaczynam na giełdzie. bynajmniej się przymierzam, ponieważ boję się teraz inwestować. przyszły tydzień także nie zapowiada się kolorowo.
jeśli chodzi o spółki paliwowe z WIG20, także lecą w dół od końca zeszłego roku, więc nie dają żadnej gwarancji zysku. sam jestem ciekaw tych zależności.....?!
Jeśli ktoś inwestuj, niezależnie na czym, czy to w swój interes czy na jakiekolwiek giełdzie to NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK GWARANTOWANY ZYSK, zawsze może być strata.
Ropa drożeje ,ale też ma korekty w dół i spada, można zarobić na tym i na tym, kwestia na jaką pozycję się zawarło. Fundusze, jak i akcję na GPW to odradzam, za dużo ludzi kieruje się tam emocjami a nie logiką. Jeśli nie masz o tym pojęcia to lepiej odpuścić, bo będzie prędzej strata niż zysk. Pozdrawiam Had
Bańka spekulacyjna na ropie wkrótce pęknie, więc ryzyko inwestycji jest wysokie.
Nie do końca. Wszystko w zależności w jakim czasie patrzeć i jaką ma się pozycję, czy Shorta czy Longa. Ja gram na krótkim TF i mam gdzieś co będzie za 2 dni, dla Mnie ważne co jest teraz i za np. 1-2h I do tego ustawiam daną pozycję. Pozdrawiam Had
jeśli ceny ropy są windowane spekulacyjnie przez OPEC czy kogos innego, mozemy sie spodziewac spadku cen ropy oraz wrostu cen akcjii
jedno słowo: FOREX i się zarabia.. jak się wszystkiego wcześniej nie straci..
|
|