Mateusz napisał(a):Od każdej dg osobne zdrowotne. Czytajcie ze zrozumieniem!
Faktycznie było jasno napisane...sorki, gdzieś się zagubiłem :-)
|
Druga firma - strona 2 |
Druga firma
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Faktycznie było jasno napisane...sorki, gdzieś się zagubiłem :-)
Witam
Ostatnio przeczytałem artykuł odnośnie przekształceń stanów prawnych firm. Było tam napisane, że najczęściej przekształcanę są m.in DG w spółki z o.o. Ale z tego co mi wiadomo nie ma możliwości przekształcenia DG w spółkę z.o.o. cz S.A. Trzeba zarejestrować nową spółkę w KRS'ie czy może jednak da się takie przekształcenie zrobić? Jak w takim przypadku będą wyglądały składki na ZUS. Jestem teraz na warunkach preferencyjnych.
a mi chodzi o coś takiego ze jak będę rozliczany posiadając jedna działalność na zasadach ogólnych od wielu lat i do tego chciała bym pod inna nazwa otworzyć punkt xero, sklep papierniczy który będzie z całkiem innej branży i jak na początku to chciał bym ten punkt rozliczać ryczałtem czy tak można? czy po prostu lepiej to jakoś pod stara działalność podpiąć i rozliczać na zasadach ogólnych? bo w sumie punkt nie będzie wielki. jak to najlepiej rozegrać?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Druga firma - strona 2": - Nowy profil - druga nazwa, druga firma, nowa nazwa firmy??? - Druga Firma - druga firma - Druga firma - wpółwłaściciel - Firma podatek liniowy, Teraz druga dzialalnosc...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|