|
Druk naklejek (tzw.vlepek) |
Druk naklejek (tzw.vlepek)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Mam parę pytań dotyczących druku naklejek (tzw.vlepek).Jakie są koszty maszyny drukującej i eksploatacji?.Szczególnie chodzi mi o naklejki lakierowane UV i nielakierowane w różnych rozmiarach.Potencjalni kupujący by byli (zespoły muzyczne,firmy,kibice itd.).Mile widziany kosztorys.
Kilka pytań:
- jakie nakłady chcesz drukować - jaka wielkość - jaka jakość - jaki rodzaj materiału (papier, folia) - jakie ilości dziennie tygodniowo miesięcznie rocznie będziesz drukował?
Jeśli wlepki będą drukowane na papierze samoprzylepnym to wystarczy zakupić standardową drukarkę cyfrową.
Zakładam jednak, że przeznaczenie wlepek jest głównie do wyklejania "na zewnątrz", więc papier nie będzie zbyt dobrym rozwiązaniem ze względu na małą trwałość. Trzeba by drukować to na folii samoprzylepnej i tuszami solwentowymi. Koszty znacznie wyższe niż drukarka cyfrowa. Do tego warto byłoby przemyśleć zakup plotera do wycinania po obrysie projektów vlepek. Najlepiej zrobić rozeznanie wśród firm, które już to oferują i spróbować dowiedzieć się jak najwięcej na temat cen, kosztów, marż itp. Gotowego rozwiązania czy kosztorysu, obawiam się, że nie ma. Pozdrawiam
ilość drukarni które to oferują jest przeogromna więc myślę że decydując się tylko na takie usługi jesteś bez szans na rynku... jeżeli masz klientów to dogadaj się z jakąś drukarnią na dobre ceny zostawiaj sobie prowizję i masz czysty biznes.... jeżeli nie masz parku maszynowego i klientów wchodzenie w ten biznes nie ma większego sensu.... no chyba że zrobisz tak jak proponował kolega - drukarka cyfrowa a zamiast plotera - ręczna gilotyna ewentualnie nożyczki:))
Jeśłi kolega jest zainteresowany drukiem naklejek prosze o kontakt na priv
kochani ! - ale to jest temat z roku 2008 ! :--)
Witam, ja jestem zainteresowany produkcją naklejek, tylko nie mogę wysłać wiadomości na priv bo jestem nowym użytkownikiem. Czytam tego posta z 2011 i chciałbym zapytać jak to jest, jaką maszynę używać na początu,oprogramowanie, zdaję sobie sprawę z prawa, więc myślę o produkcji naklejek ogólnego użytku jak przewóz osób niepełnosprawnych, czy tu też trzeba mieć pozwolenia.
robot staszek ponizej albo wyszukiwarka, to naprawde nie jest trudne tylko troche checi.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Druk naklejek (tzw.vlepek)": - Produkcja naklejek - wycinanie szablonów malarskich i naklejek - Poszukuję dostawy naklejek ściennych - Współpraca z producentami naklejek ściennych, fototapet - Kasa fiskalna a sprzedaż na Allegro etykiet, naklejek?
• Strona 1 z 1
|
|