Witam mój pomysł na biznes to otworzyć drukarnie która będzie się zajmowała przedewszystkim produkcją ulotek
proszę o pomoc jakie są koszty urządzeń i czy to jeszcze się opłaca?
|
Drukowanie ulotek? |
Drukowanie ulotek?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mój pomysł na biznes to otworzyć drukarnie która będzie się zajmowała przedewszystkim produkcją ulotek
proszę o pomoc jakie są koszty urządzeń i czy to jeszcze się opłaca?
Nie rozumiem takiego podejścia. Chcesz otworzyć biznes i nas pytasz jakie są koszty urządzeń ?? Tyle to sam powinieneś we własnym zakresie sprawdzić bo skąd mamy wiedzieć jakiej firmy itd chcesz sprzęt...
Czy się opłaca- wg mnie tak ale tym którzy już w tym siedzą i maja dobre ceny.
Allegro to pierwsze miejsce analizy cen sprzętu później tel. Do firm już istniejących a potem reszta to forum:-)
witam Jest to moj pierwszy post na tym forum i chcialbym sie na poczatku ze wszystkimi przywitac Moj pomysl jest taki sam jak kolegi wyzej ale kompletnie niemam pojecia jakie firmy jaki sprzet potrzebuje programy do projektowania Mieszkam w malym miescie okolo 10tys mieszkancow obok (15km) jest drugie miasto okolo 25tys mieszkancow Na dzien dzisiejszy niemam kompletnie pojecia z kim rozmawiac itd Wiem ze sa jakies tam firmy ktore to robia ale ile kto je prowadzi i czy mu sie to oplaca naprawde niewiem Potrzebuje jakis rad na poczatek Czy to woogole ma jakis sens itd Interesuje mnie raczej dzialalnosc ktora moglbym prowadzic w swoim domu (dom na wsi) poniewaz niema raczej opcji na kupno dzialki itd Niemusza to byc ulotki moze ktos ma inny pomysl o podobnym dzialaniu ktory moglbym otworzyc w swoim domu lub przy nim Prosze o pomoc i z gory dziekuje za wszelakie podpowiezi Pozdrawiam wito
A masz wogóle jakieś doświadczenie z grafiką aby zaprojektować potencjalnemu klientowi ulotkę lub inny rodzaj reklamy np. jakąś plandekę z jego grafiką ??
Interes kosztowny i równie opłacalny!
Ale teraz, jako nowy w tym biznesie będziesz miał ciężko! Ponieważ Ci, co już są na rynku mogą dać dużo niższe ceny niż ty! Na początek, jeśli nie posiadasz dużej kasy to będzie ci dość trudno o klienta! A ile masz na start?
no wlasnie niemam nic na start... Ale zalatwie kredy z 15 tys no i to co mi dadza z urzedu tzn jakies 12-15 tys Raczej nieznam sie na programach grqficznych Kiedys troszke sie bawilem w virtual tuning ale bez wiekszych sukcesow ;)
To w sumie chcesz startować w biznes o którym nie masz zielonego pojęcia... ryzykownie. Jak jeszcze chcesz brać kredyt i dotacje z UP a roku nie wytrzymasz to nie dość że spłacasz kredyt to oddajesz to co dostałeś.
Moim zdaniem powinieneś to przemyśleć! Ponieważ maszyny offsetowe są drogie a porządnego i wolnego drukarza będzie ci ciężko znaleźć! A jeśli już znajdziesz to będzie sporo żądał za swoje usługi!
Co do druku cyfrowego to sam mógłbyś wszystko obsługiwać, jeśli oczywiście znasz Corela i Photoshopa. Ale znowu jest jakieś, „ale” koszt wykonania ulotek na „cyfrze” jest drogi, więc tylko niski nakład. Jeśli już chcesz wchodzić w ten biznes to musisz przynajmniej kupić: porządną maszynę do druku cyfrowego: najlepiej XEROX, ale za 30tyś raczej nie poszalejesz! Więc pozostaje jakaś MINOLTA SRA3 oczywiście komputer i „legalne oprogramowanie” oraz gilotyna! Wątpię czy 30tyś starczy na to wszystko. Może pomyśl o czymś innym? Teraz agencji reklamowych i drukarni to jest więcej niż innych firm! I tak życzę powodzenia Pozdrawiam Zicos
Wiec chyba rzeczywiscie dam sobie spokoj... Niewiem sam chcialbym cos otworzyc swojego zeby miec jakies tam pieniadze i pracowac na siebie a nie na kogos W tych moich miastach niema pracy za jakies rozsadne pieniadze (mowie tu o okolo 2tys zl) Jest duzo posad ale daja 1200-1400 max a to nie sa jakies wspaniale pieniadze Myslalem tez o sprowadzaniu aut ale sam niewiem Moze byscie mi cos podopowiedzieli pomogli... Pozdrawiam
Zajmując się teraz auto handlem tylko zamrozisz na długo pieniądze (jak nie stracisz). Rynek jest przesycony samochodami do tego w obecnej chwili salony mocno spuszczają ceny aut. Wg. mnie wchodząc w ten interes duzo nie zarobisz bo sprzedanie auta w obecnej chwili to naprawde wyczyn ;)
Kolejny przykład jak dziwnie ludzie podchodzą do biznesu. Chcą coś otwierać robić na czym kompletnie się nie znają. Czym to jest podyktowane ? Dlaczego w dobie dostępności do googla nikt nie zada sobie trudu zdobycia podstawowych chociazby informacji i z nimi nie wyskoczy na forum aby ktoś kto ma doświadczenie je zweryfikował, bo wiadomo, ze w internecie brednie także można znaleźć? Nad tym się zastanawiam.
Proste - oni tworzą plany, zamiast myśleć !:) !:) !:)
Właśnie nawet nie plany. Aby tworzyć plany trzeba choćby mikroskopijnej wiedzy na dany temat a tej tutaj brakuje. To przypomina piaskownice gdzie dzieci chcą zostać raz strażakiem, raz lekarzem a innym razem jeszcze kimś innym, nie wiedząc w ogóle co mówią i bez pojęcia.
W sumie masz rację !:) !:) !:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|