|
DUZO CZARNYCH PIENIAZKOW!!!!!!! - strona 2 |
DUZO CZARNYCH PIENIAZKOW!!!!!!!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Po godzinach
‹ Nawijanie makaronu na uszy
Autor
Wiadomość
A tak masz rację. Po prostu mam łzy w oczach ze śmiechu i ledwie widzę klawiaturę i ekran jak na ten wątek patrzę.
ostatnio wracajac przez Poznan, stojac na swiatlach z krzakow wyskoczyl cygan z plynem w butelce i zbieraczka. Umyl duza szybe (w Vito) w jakas minute- perfekcja. W dodatku dobrze ja umyl ;) Na jednej przerwie miedzy swiatlami umyl ok 5 samochodow. Prosil aby kazdy rzucil co laska.
Biznes moze nie na 21k zl ale troche dorobic sobie mozna i wcale nie jest to niemozliwe. Nawet jakby ktos rzucil 1zl to w ciagu godziny mozna zarobic 2x tyle co w hurtowni przewalajac buraki. Nie mowimy tu oczywiscie o dg ochronie srodowiska itp. Pojechaliscie chlopaka, ale uwazam ze troche na wyrost ;) niepotrzebnie z ta suma wyskoczyl hehe
Przecież napisał że to robota na czarno to poco liczycie zus i inne opłaty. Beczkowóz nie potrzebny bo on chce myć szyby a nie cały samochód więc wystarczy tak jak napisał nettyper płyn ze ściągaczką i szyba czysta :)
Takie coś się opłaca właśnie przy remontach dróg a nie na stacjach benzynowych.
Będziemy tutaj pisać o biznesie na czarno ? To może zaraz wątki o zakładaniu mafii zrobimy, napadach na baki, porwaniach dla okupu, przerzucie ludzi przez zieloną granice albo o przemycie broni zza Buga ? Pasowałyby tez o narkotykach i domach publicznych a nawet o zawodowych zabójcach. Na tym wszystkim to dopiero idzie się dorobić.
mycie szyb jeszcze nikogo nie zabilo ani nie odurzylo wiec porownywanie tego do napadu na bank czy sprzedawanie narkotykow jest bardzo przesadzonym porownaniem. Prawda jest taka ze w tym kraju aby zaczac zarabiac na poczatku trzeba zarobic nielegalnie. Nielegalnie to nie znaczy ze kogos trzeba zabic. Nie kazdy dostal "w prezencie firme od taty" i nie kazdy ma zeby zaplacic za lokal z gory, zakupic sprzet czy oplacic chociazby zlodziejski zus. Nagle na tym forum sami uczciwi sie znalezli. Nie wierze ze kazdy odrazu dorobil sie majatku bez jakiegos "przekretu". Nagle wszyscy stali sie straznikami texasu... sorry ale to nie Hawaje czy Malta tylko taki kraj o nazwie Polska
Ok to porozmawiajmy zatem o... nielegalnym kopiowaniu programów, filmów itp itd. i sprzedawaniu ich. Taki rodzaj "działalności" tez jeszcze nigdy nikogo nie zabił ani nie odurzył. A jaki pożyteczny jest do tego. To prawie jak Janosik. Trzeba zabrać pazernym programistom i firmom i rozdawać za grosze biednym i potrzebującym. Stracą i tak głownie Jankesi oraz wszelakiej marki innostrańcy bo i Winda jest ich, i Office oraz wiele innych programów. ba może nawet takim ludziom odznaczenia przyznawać ? Pogadajmy o tym jak ukrywać dochody przed skarbówką. Niedawno jeden kolega miał fajny wątek o szantażach. Sorry ale to jest chyba forum biznesu a nie kryminalistów. Jeśli nawet ktoś ma jakieś mniej chwalebne chwile to raczej ich tutaj nie będzie opisywał ani polecał ich do zdublowania komuś innemu. Jeśli komuś za trudno w Polsce o biznes to granice otwarte. Owszem wiemy jakie rzeczy przeszkadzają w biznesie, ale można dyskutować jak je legalnie zmienić, ale chwalenie kogoś za coś za co w każdej chwili może go Straż Miejska, albo Policja zwinąć uważam, za gruba przesadę. To już lepsze jest powszechnie krytykowany tutaj jako "pseudobiznes" - sprzedaż waty cukrowej.
Spóźnił się kolega o jakiś tydzień :) Było już na forum - ktoś założył temat o tym, że będzie kopiował filmy, drukował etykiety, naklejki i na allegro sprzedawał z dopiskiem "nie wiem czy są oryginalne" :) Także może o mafii albo o handlu narkotykami lepiej :))
Oj przeoczyłem taki ciekawy wątek ? Proszę o podesłanie linku. Chętnie poczytam. Ale może było tylko o filmach, a ja doradzałem programy komputerowe lub muzykę. Towar uważam bardziej chodliwy. Aha i ten biznes w przeciwieństwie do mycia aut jest robiony całkowicie w domu co wyklucza zarażenie tak groźną ostatnio AH1N1 i w dodatku zima tak nie dokucza.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "DUZO CZARNYCH PIENIAZKOW!!!!!!! - strona 2": - Poszukiwany dostawca trufli białych i czarnych - 50% czy to dużo? - Dużo i tanio;] - Mam lokal ale nie mam za dużo kasy. - Szafran-dużo i tanio!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|