|
Duży kredyt - 2mln zł. |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam. Znajomy prowadzi firme od ok 15 lat. Ma konto w BPH. Firma idzie dobrze. Teraz na zakup nieruchomości potrzebuje wziąć kredyt w wysokości 2 mln zł. Bank w Krakowie (tam gdzie jest rachunek firmy) przyznał decyzję pozytywna ale teraz musi jeszcze się do tego ustosunkowac centrala w warszawie. W każdym razie to zajmie prawdopodbnie kolejny miesiąc. A sprawa robi sie dosyć pilna. Jaki bank zrobi to szybciej i ew. przyzna tak duzy kredyt? Okres spłaty 15 lat.
Za to ja potrzebuję około 30 000 zł na kompleksową realizację zamówienia przez mojego klienta.Moja firma zajmuje się wdrażaniem nowych standardów technicznych do nowobudowanych budynków mieszkaniowych i biurowych.Z racji tego, że moja firma prosperuje od miesiąca, a juz mamy dużo zamówień, więc zabrakło środków na ich dalszą realizację.Cały proces działania firmy jest następujący:firma wkłada swoje pieniądze w dny budynek, a firma budowlana nam te pieniądze zwraca oczywiście z kwotą powiększoną o wkład pracy.Dlatego potrzebujemy kapitału.
Banki maja opory w dawaniu kredytów w wysokości, np. 30 000 zł choćby dlatego, że nie mam chipoteki, a firma jest świeża, niemniej nie oznacza to, że firma nie będzie przynosiła zysków.Zawsze na początku każdej firmy jest trudno. Dlatego zwracam się z prośbą do osób prywatnych i firm o pozyskanie środków na dalsze realizowanie projektów. Mój kontakt: GG20 999 71, tel.508166504 Z góry dziękuję.
Pytanie do Basi i każdego kto może poradzić.
Mam przygotowane w pełni bardzo duże przedsiewzięcie inwestycyjne ( za 50 mln PLN) Inwestycja jest innowacyjna, nowoczesna, produkcyjna. Wsparcie UE prawie pewne. Nie mam udziału własnego (10 %). Co mozna zrobić? W którym banku (sprawdzałem w kilku,bezkutecznie) mozna uzyskać kredyt inwestycyjny, przy własnym udziale ok.5 %. Mój adres czuk1@gazeta.pl
Wsparcie UE nie może być prawie pewne jeśli nie masz środków na sfinansowanie projektu. I to w całości!!
zachodnie inwestorow szukaja kredytobiorcy na investycje od 1-30 mio Euro przy 3% wlasny wkladu.
Forum na to gomopa.net
|
|