Witam wszystkich!
Mam dwa takie pomysły, myślicie, że warte są one uwagi?
1. Wypozyczalnia konsol
Kupuję kilka konsol (Plastation 3, XBOX 360), kilkanaście-kilkadziesiąt gier
i zaczynam się reklamować. Wypożyczenie konsoli byloby np na tydzien za kilkadziesiat zlotych ( z kilkoma grami)
Trzeba by sprawdzic, jaka kwota bedzie odpowiednia zeby i mnie i wypozyczajacemu sie opłacało.
Koszty na poczatek to konsole, gry i reklama. Pomieszczenie - na poczatek mozna by zaczac
w domu lub mieszkaniu (nie wiem czy to dobry pomysl) - i wypozyczac np w godzinach popoludniowych/wieczornych.
Zastanawialem sie jeszcze jak moza by bylo sie zabezpieczyc, zeby klient nie zniknal z konsola :)
2. Sklep internetowy z kodami/zdrapkami umozliwajacymi granie w gry online. Wiele takich gier wymaga
abonamentu miesiecznego, na allegro ludzie oferuja pomoc w zakupie, ale jest to dosc skompikowane, moga zamknac
konto jesli ktos przedluzał je nie ze swojej karty kredytowej itp.
Tylko nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac - sklep, domena, konfiguracja nie jest tu problemem - ale
jak nawiazac wspolprace z tymi wszystkimi producentami gier? I co najwazniejsze - takie kody nie moga
byc wysylane w postaci kartonika ze zdrapka tylko bezposrednio na maila do klienta - wiec moze by byla
potrzebna jakas integracja z serwisami firm, ktore dane gry obsluguja?
Co myslicie o powyzszych pomyslach? Sa one realizowalne? Czy wymagaja jakis duzych nakladow typu dziesiatki tys zl?
Jakie sa szanse na powodzenie?
Acha, co do drugiego pomysłu to pewnie nie ma znaczenia, ale w przypadku pierwszego jak najbardziej - mieszkam w duzym
miescie, powyzej 500.000 mieszkańców.
Pozdrawiam,
Bishop Locke