Witam
mam kilka pytań. (może nie akurat bezpośrednio związanych z PP ale podobnie )
1. Na jakiej podstawie rejestrowani są nowi partnerzy handlowi? muszą podpisywać jakieś umowy (np umowa partnerska) czy wystarczy że wypełnią formularz i zaakceptują regulamin i zasady uczestnictwa w takim programie?
2. Jeżeli np jakaś firma pozyskuje nowego partnera i tym samym nowy partner uzyskuje licencje na sprzedawanie produktów tej firmy to czy istnieje możliwość żeby partner który nie ma działalności gospodarczej ani nigdzie nie jest zatrudniony płacił podatek za sprzedane towary?
3. A co jeżeli partner danej firmy, który uzyskał wcześniej licencje na towary firmy, nie posiada żadnej działalności gospodarczej i sprzeda ten produkt jakiemuś klientowi który np będzie chciał fakturę na to? Jak wyjść z takiej sytuacji? Bo przecież nie można wystawiać faktur nie posiadając dg
4. Czy jest możliwość żeby Producent i Partner płacili podatek dochodowy osobno? Każdy za swój dochód? Czy można to jakoś ująć w regulaminie?
5. Czy można wystawiać faktury i rachunki bez podpisów i pieczątek? Np taki swoisty generator faktur? Bo co jeżeli w krótkim czasie do wystawienia faktur chętnych będzie tysiące osób czy firm? To nie wystarczy papieru i tuszu na drukowanie ..no i kasy na wysyłanie do każdego z osobna... (hehehe ;)))
... no na razie tyle przychodzi mi do głowy..
sorki że tak zasypałem was pytaniami, które pewnie nie do końca są jasne i sprecyzowane.
z góry dziękuje i pozdrawiam
Marcin