mrmikenero napisał(a):Witam...mam sporo sprzętu dyskotekowego,nagłośnienie,rampy,oświetlenie itp. i szukam kogoś do współpracy z własnym lokalem lub do wynajęcie w woj.mazowieckim
Niestety nie mogę napisać pw, a woj. łódzkie by Cie interesowało. ?
|
Dyskoteka - strona 12 |
DyskotekaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Niestety nie mogę napisać pw, a woj. łódzkie by Cie interesowało. ?
przepraszam, że nie doczytałem całego tematu ale nie mogłem już patrzeć na te głupoty <nie>
0.5 1 i 5!!!!!mln na dyskoteke ludzie puknijcie się w głowę! Czy napisał tu choć jeden właściciel dyskoteki, czy tylko sprzątacze, spece od oświetleń i dj'je? Nie chce nikogo obrażać, ale po co kogoś wprowadzać w błąd [no właśnie może po to by konkurencji nie robić] jak się nie ma o tym kompletnie pojęcia... Gdyby każda dyskoteka kosztowała nawet ten milion to policzcie sobie ile mamy dyskotek w Polsce i ilu bogatych ludzi, których stać na ich otworzenie :) 80 % z tych milionerów nie byłaby zainteresowana takimi ochłapami i żyłaby z odsetek:) pomijając wiele rzeczy [...] założenie i przystosowanie budynku pod dyskotekę dla tysiąca małolatów na wsi to koszt maks 250 000 PLN i to z ciekawym wyposażeniem. 70 % wiejskich dyskotek ma podstawowe wyposażenie [żadnych super hiper wymyślnych telebimów które komunikują się z kosmosem i potrafią odebrać dziecko z przedszkola]. To żadna filozofia wygładzić ściany i znaleźć kreatywnego paintera, żeby nam grafiti zrobił, bo po co nam marmur??? I za 150 000 można zrobić fajną dyskotekę. Co do haraczy to za dużo panowie się tv naoglądaliście, to zjawisko marginalne i to w wielkich aglomeracjach, np trójmiasto. 5mln O MOTYLA NOGA! Za to bym ekologiczną oczyszczalnię ścieków otworzył a nie dyskotekę i się użerał z młodzieżą :D:D:D:D
jedyny Pan który się chyba rozeznał w cenach:) 5 mln :):):):):) sory ale się chyba do jutra będę śmiał:):):)
Ma ktos moze namiary na wlasiciela sieci dyskotek ARENA ?
Za 5mln to można całą wieś kupić z dyskoteką razem :)
Witam wszystkich chce zorganizować dyskotekę na plaży nad pewnym jeziorem
plaza nad jeziorem tego nie bylo.myslaem ze morze jest z plaza a nie jezioro.
witam, posiadam sporą ilość ziemi na wsi, chciałbym wziąć kredyt pod zastaw postarać się o jakieś dotacje z uni i otworzyć dyskotekę, taka na 2 sale itd, czy może mi ktoś powiedzieć czy warto się zabierać za to??czy może ktoś wie jakie są przybliżone koszta budowy pozwoleń i rozkręcenia takiego biznesu??czekam na odpowiedz, może być na priv. pozdrawiam
Nie znam się stricte na dyskotekach, mam swój pub tylko jak działalność poboczną, ale znam dwóch byłych właścicieli dyskotek. Obaj zgodnie krzyczą - nigdy więcej! :) Obaj mieli spore dyskoteki, ludzi dużo a i tak średnio na tym wychodzili finansowo. Obaj panowie co podkreślali musieli codziennie ciągać sie po komisariatach i sądach a to z powodu zniszczeń wandali a to bójek, które były na porządku dziennym. Najazdy policji, okolicznych "gangów" które wszczynały zadymy albo handlowały prochami.
Ci którzy chcą się porywać na taki biznes niech maja na uwadze, że to nie jest łatwy kawałek chleba a moda na konkretną dyskotekę przemija po jakimś czasie i ludzie ida do innej.
odświeżę temat
Otóż od zawsze marzyłem aby mieć swoją własną dyskotekę i oto ukazała się okazja. Napiszę może w skrócie: Lokal jest w pełni wyposażony i umeblowany pod dyskotekę lecz właściciel ma dość udręk z nim i chce go wydzierżawić, lokal tj. 300 m2 jak pisałem w pełni wyposażony pod dyskotekę i teraz moje pytanie o ukryte koszta ?, ile wyniesie "nieszczęsny" ZAIKS ? Czy lokal z takim metrażem za 4 tys zł/miesiąc jest opłacalny i czy zarobi na siebie ? Pozdrawiam
A dlaczego "nieszczęsny ZAIKS"? ZAIKS jest tak samo nieszczęsny, jak czynsz za lokal, piwo które musisz kupić do sprzedaży, płaca która musisz zapłacić pracownikom, czy opłata za prąd. Wszystko jest towarem. Muzyka należy do tych którzy ją wyprodukowali, do autorów. To jest ich towar i jak chcesz mieć ich towar w ofercie (dyskoteka) i na tym zarabiać kasę, na czyimś towarze/produkcie, to chyba opłata za ten towar jest normalną rzeczą, a nie czymś "nieszczęsnym". Jak nie podoba Ci się płacenia za zamówiony towar, to może odpuść sobie biznesy..
Za mało napisałeś ? 1. Co to za "udręki" ? 2. Nie napisałes nic o konkurencji, a to ważne. 3. Jaka miejscowoścć ?- jeśli mała to tylko pozostają weekendy na zarobienie kaski.
Udręki typu kto "trzyma" reke w mieście i powód rezygnacji z lokalu i oddania go pod wynajem, stad tez pierwsze moje kroki skieruje w ta strone aby rozeznac sie wsrod ludzi o klubie, jakie maja zdanie o nim.
Lokalizacja myślę ze jest dobra, jest to centrum 20 tys miasta w ktorym nie ma wiecej klubow a najblizszy jest oddalony o 20 km lecz nie jest jakims duzym lokalem tzw "masówka" lecz lokalem około 200 m2. Odnośnie miasta nie jest to niestety miasto studenckie i nie ma możliwosci zarobku w dni powszednie, chociaz jest mozliwosc otwarcia w tygodniu punktu gastronomicznego a lokal jest przystosowany do tego typu działalnosci. Pozdrawiam
Czasy dyskotek i super zysku z nich już dawno przeszły do lamusa. Mafie(mówię tutaj o prawdziwej mafii, a nie o łysych karkach z piwnicznych siłowni) już nie bawią się w nękanie klubów bo wiedzą, że kokosów z tego nie ma. 3-20 tyś zysku na czysto to max jaki uda się wyciągnąć dzisiaj. Dla mnie największym utrapieniem jako menadżera klubu było sąsiedztwo blokowisk i domów jednorodzinnych. W klubie w którym pracowałem próbowano zabrać koncesje na alkohol, ale w sądzie stwierdziłem, że miasto zamiast czepiać się nas, powinno zacząć czepiać się Policji bo to ona odgrywa rolę pilnowania bezpieczeństwa w mieście, a nas interesuje tylko teren lokalu i nic więcej. Pytacie o koszty Zaiks, a nie łaska zapytać u źródła, sam Zaiks to nie wszystko są jeszcze ZPAV, STOART. Koszt uzależniony od ilości osób, albo powierzchni lokalu. Dodatkowe koszty to zakup płyt dla Dj'a. Szanujący się legalny dj zagra ze swoich płyt w cenie 500-600 zł od imprezy. Dj lecący z piratów zagra za 150-400 zł.
Jeżeli chodzi teraz o wyposażenie to koszt jednej porządnej i eleganckiej wizualnie loży(kanapy) wynosi od 700 zł za metr bieżący. Do klubu wystarczy 1,5m kanapa, owszem można dostać i za 400 zł. Jeżeli nie chcemy kupować u speca od loży klubowych to możemy zamówić je u kogoś w okolicy od produkcji mebli typu wersalki, gdzie zamiast materiału wybieramy Eko-skórę. Stoliki koszt 350-450 zł sztuka z żeliwną podstawą. Nagłośnienie do małego klubu przy ograniczonych środkach polecić mogę 2x aktywny zestaw B52 matrix 2000. Przy większych środkach polecam nagłośnienie polskich producentów tj. POL AUDIO i ADS. Za kwotę 20 tyś możemy mieć porządny już zestaw (4satelity i 2basy) POL AUDIO. Oświetlenie podobnie, jeżeli nie mamy parcia na drogi markowy sprzęt(Martin, Robe) możemy pokusić się o urządzenia typu głowice ruchome i inny sprzęt ze stajni American DJ. Jeżeli chcemy zamiast głowic zastosować Skanery to polecam zakup sprzętu MARTIN koszt jednego skanera to 1,5-3 tyś. Sterownik do świateł około 2-11tyś, konsola 8-10 tyś za profesjonalny sprzęt DENON- Pioneer, ale można już mieć zestaw za 5 tyś. Wystrój to kwestia gustu, trawersy można kupić, albo zrobić z Rurek PCV malując je na kolor Chrom. Ściany led typu Equalizer tez można samemu zrobić, potrzebne są tylko moduły LED RGB, sterownik i oprogramowanie MADRIX trochę folii w której wytniemy pasy, koła, owale i płyta mleczna plexi taka jak do kasetonów reklamowych. Polecam do wystroju takie firmy jak Disco-Designer albo krajową GrupaDesign. Jeżeli chodzi o zadymy to szkolimy ochronę z służb porządkowych imprez masowych, kupujemy plecakowe miotacze gazu obezwładniającego i ekipa 30 gości jak i więcej nam jest nie straszna. Przy okazji wzywa się Policje. Narkotyki sprawa dyskusyjna osobiście nie radze walczyć bo mogą utrudnić życie jakieś groźby, donosy itp. Prochy były i będą w lokalach, kto chce to kupuje, a kto nie to nie. Ludzie już przestali zwracać uwagę czy są prochy w lokalu czy nie. Wiadomo, żeby to nie było jakoś w polu widzenia ochroniarzy bo klienci to raz dwa zauważą. Powiem więcej, nie utrudniając dilerowi pracy mamy dodatkową w postaci jego kolegów ochronę. Ogólnie polecam ten biznes osobom znającym choć odrobinę branżę oraz troszkę ludzi ważnych w mieście i nie chodzi tutaj o znajomości prosto Face to Face, ale o to by znać i wiedzieć kto jest kto. Do osób z kapitałem 1mln i więcej to polecam bardziej budowę domu weselnego niż dyskoteki, gdyż pieniądz w miesiącu lepszy, a i problemów mniej.
Obecnie jestem w trakcie remontu dyskoteki, może ktoś poleci jakieś firmy zajmujące się kompleksowym wyposażeniem, oświetleniem, meble itd. Wspomniano wyżej o Disco-Designer, produkty rzucają się w oczy, efekty tez dobre, przynajmniej tak wyglądają . Czy miał ktoś bliższy kontakt z tą firmą.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dyskoteka - strona 12": - Dyskoteka - Bar czy dyskoteka - Dyskoteka/ Bar - Pub/Dyskoteka - Dyskoteka!
|
|