|
Dyskoteka - strona 5 |
DyskotekaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
powodzenia w kupnie dobrego sprzętu i światła w cenie 2000zł. A jeżeli Ci się to uda, to faktycznie będzie to wiejski bubel, na którym gwarantuje nic nie zarobisz. Potrzebujesz min. 2 kolumny o dużej mocy, tubę, wzmacniacz, mikser by się przydał, bo chyba z winampa nie będziesz tego puszczał xD, jeśli chodzi o światła, to reflektory wielokolorowe, ale te szybkie, stroboskopy no i to tyle, bo lasery są drogie i kula w sumie też.
przedmówca zapomniał dodac ze jeszcze legalny system i legalna muzyka...a to tez koszt niemały.Jesli nie masz kilkudziesieciu tysi to zapomnij odrazu.Do tego koncesja na alkohol,ochrona,z 2 barmanki przynajmniej.....
Dzięki za rady ale Panowie to nie ma być żaden klub żeby była potrzebna koncesja na alkohol tylko zwykła mała dyskoteka. Cz asami w wynajętej na jedną noc remizie.A na allegro oglądałem kolumny to za 1500 zł już były takie duże, i myśle że to na początek wystarczy bo to mała sala i mały rynek.Ale dzięki jeszcze raz za rady i prosze o następne.Pozdro!!
same kolumny to nic! potrzeba wzmacniacz i do tego jeszcze tubę. A oswietlenie za 500zł? To będzie porażka, a i muzyka - wiadomo oryginały muszą być.
CO do naglosnienia to moge pomoc ;] akurat ten temat nie jest mi obcy :)
masz wiadomosc na pw ;] Co do reszty to raczej nie pomoge...
ech... Proszę Państwa na tą dyskotekę nie przyjdzie więcej niż 100 góra 150 osób jeżeli każdy kupi bilet po 7 zł to daje ok 700 zł - 200zł za wynajęcie sali to zostaje 500 do podziału na trzech bo jest nas wspólników 3. Teraz już wyjaśniłem dlaczego to musi być tanio i oprócz tego każdy z nas chodzi do szkoły a to tylko takie zajęcie na wakacje (ale pełnoletność ma każdy dla jasności). Czy ktoś z państwa mógłby zaproponować taki sprzęt za nie więcej niż 2000zł??? Prosił bym o porady ale nie że to jest mało bo sam to wiem ale co można kupić za tą kasę żeby było dobrze?????????????????????????????????
POZDRO!!!!!!
no legalnie tego nie da się zrobić. Musisz mieć pozwolenie na takie rzeczy, ochrone, zawiadomić policje i pogotowie. Nie możesz puszczać muzyki, musisz płacić stoartowi i Zaiksowi... i uwierz mi ze znajdzie sie ktoś kto Cie podkabluje a kary za taką działalność pogrążą Cię na parę dobrych lat
Witam
Ja również myślę o otworzeniiu takiego klubu i jeśli ktoś się orientuje to niech rozwinie wątek z dopłatami bądz jakimiś nisko procentowymi kredytami z UE na takie przedsiemwzięcia... Czy wogóle można coś od UE dostać na taki klub i ewentualnie ile wkładu własnego?? Z góry dzięki. Pozdro
Moim zdaniem dyskoteka jest dobrym pomysłem na biznes, jest to przyszłościowe.Co do zaaranżowaniu gorzelni na klub są plusy i minusy tej inwestycji.Gorzelnia jest to zapewne dość stary budynek przez długi czas nie był używany, po pewnym czasie wychodziła by pleśń, grzyb klijent napewno nie chciał by siedzieć przy takiej ścianie.Przeróbki też by kosztowały.Można by też budować nowy budynek największe koszta były by przy wykończeniu.Jeżeli chcemy aby nasz klub był odwiedzany jak najczęściej to nie możemy przemykać oka na wiek ludzi, zapewne przychodziły by dzieci popsuło by to naszą reputacje nawet po zmianie tego.
dyskoteka czy lokal tego typu to ciężki kawałek chleba. Fajnie że każdy jest takim optymistą i wydaje mu się że wystarczy otworzyć dicho i tłumy będą walić drzwiami i oknami. Najczęsciej o klienta trzeba walczyc i kosztuje to niemałe pieniądze. Koszty prowadzenia lokalu tego typu sa astronomiczne i trzeba mieć swój kapitał a nie pożyczany, bo będą takie miesiące że na czynsz nie wyrobicie nie mówiąc już o spłacie kredytu. Na wsiach np. w okresie postu dyskoteka musi być zamknięta, bo albo nikt nie przyjdzie albo proboszcz nałoży ekskomunikę :))
Za prąd 2000? chyba w pubie. Trzeba zawrzeć umowę z zakładem energetycznym na wyższy pobór mocy. 2000pln to same opłaty przesyłowe + faktyczne zużycie to jest jakieś. 4-5 tys. Żarówki do lamp kosztują po kilkaset złotych i koszty utrzymania sprzętu to tez pare tys miesiecznie. Zaiks 1000-1500... no i najlepsze - ubezpieczenie imprezy masowej. Kilkadziesiąt tys rocznie. Samopomoc oferuje takie ubezpieczenie za 60 000 rocznie. Dodam że jest ono obowiązkowe. A co do gigantycznej sprzedaży na barach to warto wspomnieć ze na wioskach mlodzież najpierw idzie sie schlać pod sklep a potem idzie sie wyszumieć do lokalu. W kieszeni po kupnie biletu pusto, wiec najlepiej schodzi zimna woda w kiblu. za darmo :))) dlatego nie dziwcie sie ze jak wchodzicie czasem do dyskoteki to w kranach leci sama gorąca woda ;] to po to żeby scie jej nie pili tylko poszli do baru hehehe (patrz: Energy 2000 )
Red Dragon,czy aby nie masz coś wspólnego z dyskoteką w Czarnym Dunajcu :) ?
szewski: niestety nie znany mi jest ten przybytek :)
ale jak mi powiesz, że to jakis porządny lokal i przynosi astronomiczne zyski, to poszukam w papierach i może "okaże" sie że mam w nim znaczące udziały które z przyjemnością ci odsprzedam hehehe :P a serio, to siedziałem w tej branży pare lat i mimo, że nie prowadziłem osobiście dyskoteki to znam realia od podszewki. żeby zarobić na knajpie trzeba miec kupe kasy, pomysł, lokalizację, brak silnej konkurencji i szczęscie. A i to czasem nie wystarcza. Znam parę osób które miały to wszystko ( poza szczęściem chyba) a teraz mają komorników na karku...
Witam ....chcę otworzyć dyskotekę na około 1000 osób(1200m2)(stary magazyn)....chciałbym prosić was o pomoc...Mam do Was kilka pytań:
-Zna ktoś jakąś dobra firmę która zajmuje się projektowaniem i wykonaniem wystroju,a także nagłośnieniem i oświetleniem lokalu w woj.łódzkim? -Gdzie mogę sie dowiedzieć o wymogach takiej inwestycji? -Jaki jest koszt wykonania wystroju pod dyskotekę? Dziękuje z góry za pomoc
najpierw powiedz jaki masz budzet, to ci moze doradze gdzie sie udac.. :]
około300 tys... i liczę na jakaś dotacje z UE....ale jeszcze nie zagłebiałem się w tym temacie....więc kolejne pytanie na ile mogę liczyć?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dyskoteka - strona 5": - Dyskoteka - Bar czy dyskoteka - Dyskoteka/ Bar - Pub/Dyskoteka - Dyskoteka!
|
|