|
Dyskoteka w Fordonie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dziś w regionalnej Wyborczej przeczytałem, o spotkaniu mieszkańców Bydgoszczy z prezydentem miasta. Wiele osób z Fordonu, który jest dużą dzielnicą Bydgoszczy, narzekało, że brak tam dyskoteki, w której możnaby przetańczyć całą noc. Jest kilka pubów, ale do pierwszej i wypad. Jakie są koszty otwarcia dyskoteki? Czy taka "dzielnicowa dyskoteka" to dobry pomysł?
dzilnicowa dyzkoteka = dzilnicowe rozroby
Witam
Nie znam Bydgoszczy, więc nie wiem czyto pomysł dobry, ale skoro pytasz o koszty, to myślę że poniżej 300 tyś nie zejdziesz - zależy to oczywiście od lokaluistandardu w jakim go przejmiesz. Natomiast nagłośnienie jest tu jedną z droższych opcji - poszukaj najpierw o tym informacji na google. Reszta to takie same koszty jak otwarcie pubu. Aha - i dodatkowo spore wydatki na ochronę. Pozdrawiam
Zajrzyj tutaj napisałem jakie są wydatki i jakie są orientacyjne dochody
http://www.biznesforum.pl/tematy17/dyskoteka-vt1623.htm
Witam
boogieman6, po pierwsze - napisałam że nie znam Bydgoszczy, więc nie wiem czy to dobre miejsce czy nie. Skoro jorul pisze że jest zainteresowanie, to pewnie tak jest. Po drugie: - nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi w tym zdaniu...choć pewnie stwierdzisz że się czepiam. Dalej uważam, że koszt otwarcia dyskoteki na profesjonalnym poziomie to wydatek rzędu o którym pisałam. Chyba że jorul chciałby otworzyć tańcbudę z klepiskiem, stolikami ze skrzynek i muzyką z magnetofonu, ale nie przypuszczam. Wiem jakie są koszty otwarcia pubu, a tu dochodzi jeszcze koszt nagłośnienia, a to poważny wydatek, jeśli to ma działać profesjonalnie. Jasne , można kupić używane głośniki i co 3 miesiące wymieniać potencjometry. Poza tym jorul nie napisał jaka ma być wielkośc ani standard owejż dyskoteki - więc jakie pytanie - taka odpowiedź... Nie rozumiem dlaczego się żołądkujesz, ale proponuje skupić się na merytorycznych odpowiedziach niż krytyce czyichś poglądów - przedstaw dokładny kosztorys otworzenia dyskoteki - i jeśli zamkniesz się w niższej kwocie - z chęcią się pokajam i przyznam Ci racje. Pozdrawiam
Witam!widze,ze macie mało pojęcia,ale tak nie pchaj się na mega club bo musisz mieć pojęcie o tym.po 1 dobra ekipa,jeśli będziesz miał ludzi co zagrają super muze to już duży sukces.club oczywiście niech się trzyma danego wystroju np. z egiptu czy jaki tam CI się podoba.Nie wiem skad jesteś ale jest fajny lokal na dyskotekę ok 55km.od Wrocławia i w tych miejscach dobrze prosperują syskoteki jeśli chcesz podaj nr tel czy gg to postaram się pomóc pozdrawiam
Pewnie, że to świetny pomysł! Mam masę znajomych, którzy ostro narzekaja na dojazd z centrum do domów/mieszkań w Fordonie, szczególnie nocnymi, to na bank by sie sprawdziło w koncu to 100k mieszkańców jak nie więcej.
Fordon staję się coraz wiekszy.Istotnym faktem jest to,iz znajduję się tam akademik jednej z wiekszych uczelni w bydgoszczy UTP. 2 solidne wieżowce młodych ludzi.Fordon czuję sie bardziej osobny ,skoro ma tam powstac nie długo kino a w bydgoszczy są już 2 cinema i multikino.to dlaczego dyskoteka nie ma szans??????????podstawą jest DJ TAKI znany który juz może gdzies kiedys grał ,miła obsługa baru,istotne byłoby zdobycie przychylności lokalnej gazety i radia ,dlaczego nie stworzyc w Fordonie takiej dyskoteki do której bedzie dojeżdzać Centrum.Uważam ,że twój pomysł jest bardzo dobry.<bydgoszczanka>to moje prywatne zdanie nie znam sie na tym za bardzo.Sama szukam pomysłu na fajny biznes w Bydgoszczy jednak dyskoteka w Fordonie jak dla mnie to zbyt duży biznes pozdrawiam gorąco.......
|
|